Persil Persil 4in1 Discs

Persil Power Gel Deep Clean Technology: De beste in vlek­verwijdering

Consumentenbond:

De consumentenbond heeft witwasmiddelen getest. De resultaten zijn te vinden in consumentengids nummer 7/8 - Juli/Augustus 2019. Meer informatie op consumentenbond.nl/witwasmiddelen

De consumentenbond heeft 29 witwasmiddelen beoordeeld op wasprestaties op 40 en 60˚C. Daarbij werd bekeken of vlekken verwijderd worden, de was mooi wit blijft en of er wasmiddelresten achterblijven. Er is extra getest op kleurbehoud en kleuroverdracht.

Persil Power Gel kwam als beste uit de test als vloeibaar A-merk wasmiddel.

Ook werd Persil nog specifiek in de tekst benoemd:‘Het meest geschikt voor zowel witte als gekleurde was of om bijvoorbeeld kleding met witte en zwarte strepen mee te wassen, is Persil Power gel. Dit middel heeft de beste balans tussen enerzijds schoon wassen en wit houden en anderszijds goed zijn voor kleuren.’

Dit is ter bevestiging aan klant

Henkel AG & Co. KGaA

dat binnen de test WL 1175A/18 (voltooid op 24 januari 2019) onder de overeengekomen testcondities, uitgevoerd door

 wfk-Institut für Angewandte Forschung GmbH

(wfk-Instituut voor Toegepast Onderzoek BV)

 "Persil Power Gel Deep Clean Technology" toegepast in een 20 °C katoenprogramma gedurende 5 wasbeurten (5 herhaalde identieke wasbeurten, in elke wasbeurt nieuw vervuild wasgoed met een nieuwe vlekkenset), realiseerde de beste vlekverwijdering in vergelijking met de 21 andere geteste vloeibare wasmiddelen, die volgens de klant op de Nederlandse markt worden verkocht.

 Het wfk-Instituut voor Toegepast Onderzoek BV geeft toestemming* voor gebruik van de volgende claim met voetnoten voor reclame door de klant in Nederland, te weten:

 "Beste gel op de markt voor vlekverwijdering1)2)"

 1) Nr. 1 geklasseerd op basis van Onderzoeksrapport WL 1175A/18 "Vergelijkende test van 22 Nederlandse vloeibare wasmiddelen op 20 °C", uitgevoerd door het testinstituut "wfk-Instituut voor Toegepast Onderzoek BV", in Krefeld, in opdracht van Henkel.

 2) De geteste vloeibare wasmiddelen vertegenwoordigen meer dan 90% van het huidige Nederlandse marktaandeel in het segment van vloeibare wasmiddelen.

 Dit certificaat is geldig tot 23 januari 2020**.

 Krefeld, 6 August 2019

 Dr. Jürgen Bohnen      

Algemeen directeur      

  * Toestemming overeenkomstig 2.2, lid 2 van het onderzoeksrapport WL 1175A/18. Het wfk-Instituut voor Toegepast Onderzoek BV, in Krefeld, neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor de wettelijke toelaatbaarheid van de inhoud en het gebruik van de reclameclaim met voetnoten in de betrokken rechtsgebieden; in het bijzonder heeft wfk geen marktonderzoek gedaan en aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid met betrekking tot de juistheid, de representativiteit en de toereikendheid voor de juridische rechtvaardiging van de reclameclaim, van enigerlei marktinformatie, met inbegrip van informatie over marktaandelen, aangezien deze informatie door de klant werd verstrekt.

  ** De geldigheid van het certificaat beperkt de duur van de toestemming van wfk om het certificaat op een gepaste en wettelijk toegestane manier te gebruiken door de klant. De resultaten van het onderzoek zijn echter alleen geldig voor de onderzochte stalen en hun kwaliteiten ten tijde van het onderzoek, conform 2.2, lid 1 van het onderzoeksrapport WL 1175A/18.