Persil

Hoe verwijder je rode wijnvlekken

Het verwijderen van rode wijn is relatief gemakkelijk als je de vlek kunt aanpakken voordat die zich heeft kunnen hechten. Ongeacht welke wijn je gekozen hebt kan morsen zorgen voor een doordringende vlek. Dit is hoe je het best een wijnvlek kunt verwijderen.

Verwijderen van rode wijnvlekken: Stap voor stap

  1. Kies het juiste Persil wasmiddel op basis van het soort wasgoed.
  2. Behandel de vlek zo snel mogelijk en wrijf er niet op
  3. Was het op de hoogste temperatuur dat het wasgoed kan hebben
  4. Kijk of de vlek weg is

Kies het juiste wasmiddel

Kies een wasmiddel dat goed werkt om de rode wijn te verwijderen, het meest geschikt zijn Persil Premium Universal, Persil Megaperls® Power of Persil Power Gel. Maar controleer eerst het waslabel om er zeker van te zijn dat de stof wasbaar is en dat een zuurstofbleekmiddel toegestaan is. Bij gekleurde stoffen gebruik je Persil Premium Color of Persil Color.

De vlek snel voorbehandelen

Rode wijn zet zich snel vast, dus zorg ervoor dat je de vlek zo snel mogelijk voorbehandelt. Hiervoor pak je keukenpapier en ‘dep' je zo veel mogelijk van de wijn van je kleding of huistextiel af. Probeer niet te wrijfen; dit zal de vlek alleen maar erger maken. Giet hierna een kleine hoeveelheid op van Persil Power Gel of Persil Color wrijf het er voorzichtig in en laat het 5 tot 10 minuten intrekken.

De stof wassen

Na het voorbehandelen van de vlek, was je de stof op de hoogst mogelijke temperatuur met het door jou gekozen Persil wasmiddel. Kijk op het waslabel van de stof om te zien welke temperatuur het beste is.

De vlek controleren

Deze verwijderingsmethodes werken misschien de eerste keer niet volledig, dus zorg ervoor dat je de kleding controleert na het wassen. Doe de stof niet in de droger voordat de vlek volledig verwijderd is, omdat dit de vlek zal laten vastzetten. Als de vlek niet weg is, week dan het kledingstuk 1 tot 2 uur in water met het door jou gekozen Persil wasmiddel.

Rode wijnvlekken verwijderen uit speciale soorten wasgoed en weefsels

Als je rode wijn wilt verwijderen uit tafelkleden, uit spijkerbroeken, van leren banken of andere soorten stof of huistextiel, dan zullen de stappen hierboven werken voor de meeste stoffen. Bij kledingstukken en huistextiel die niet in de machine gewassen kunnen worden, kun je grondig spoelen met vlekverwijderaar en in de buitenlucht laten drogen.

Kwetsbare stoffen, zoals zijde, leer, wol en suède zijn minder geschikt voor machinewas. Het beste is om deze stoffen op de hand te wassen met Fleuril.

Rode wijnvlekken verwijderen uit witte kleding en huistextiel

Rood en wit gaan niet samen, dus als je witte kleding of huistextiel hebt dat doordrenkt is met rode wijn, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk handelt om het te verwijderen. Volg dezelfde stappen als hierboven voor het verwijderen van vlekken uit een wit shirt, een witte broek of jeans, of andere soorten stof.

Oude of opgedroogde rode wijn verwijderen

Wanneer je kleding of huistextiel een oude, opgedroogde rode wijnvlek heeft, of als je de vlek niet opgemerkt hebt tot nadat je het kledingstuk gewassen of gedroogd hebt, geef dan de moed niet op. Er zijn nog stappen die je kunt nemen om oude wijnvlekken te verwijderen na het wassen.

Behandel de plek voor met een kleine hoeveelheid Persil Power Gel of Persil Color wrijf het er voorzichtig in en laat het 5 tot 10 minuten intrekken. Daarna week je de stof een paar uur in warm water met een scheut door jou gekozen Persil wasmiddel. Daarna was je de stof op de hoogst mogelijke temperatuur met het door jou gekozen Persil wasmiddel. Als de vlek er nog steeds zit, herhaal de stappen dan.

Per ongeluk rode wijn gemorst op je shirt of op de bank? Pak de vlek zo snel mogelijk aan met deze tips zodat je meer kans hebt op verwijdering.