Persil

Hoe verwijder je vlekken van haarverf en haarkleuring

Permanente haarkleuring en haarverf maken gebruik van een compleet proces om de kleur diep in je haar te brengen, grijze haren te bedekken en de uitstraling van je haar te veranderen. Dit is niet het soort verf dat er na een paar douches uitgewassen wordt. Het kan dan ook zorgen voor vervelende vlekken wanneer je per ongeluk haarkleuring op je kleding krijgt.

Verwijderen van vlekken van haarverf en haarkleuring

De meeste conventionele methodes voor het verwijderen van verf dat van je haar op je kleren gekomen is werken niet. In feite is de beste mogelijkheid bij de meeste ongelukjes met haarverf en kleding om het kledingstuk naar de stomerij te brengen. Een professional zal de agressieve reinigingsmiddelen en verwijderaar van haarverfvlekken hebben die nodig zijn om de vlek te verwijderen.

Als je toch wilt proberen om deze vlek thuis te verwijderen, dan is dit wat je kunt doen.

  1. Kies een geschikt Persil wasmiddel
  2. Behandel de vlek voor
  3. Was en spoel
  4. Kijk of de vlek weg is

Een wasmiddel kiezen

Gebruik voor gekleurde kleding Persil Color Gel; gebruik voor witte en kleurechte kleding Persil Power Gel. Als de vlek zich op kwetsbare stoffen bevindt, zoals zijde of wol, gebruik dan speciaal wasmiddel en was het met de hand. Gebruik Fleuril voor fijne en delicate stoffen.  

Voorbehandelen en weken

Doe Persil Power Gel of Persil Color direct op de vlek, masseer het voorzichtig in en laat dit 10 minuten intrekken.

Als de vlek niet lijkt te zijn vervaagd, meng dan je Persil wasmiddel met warm water en laat de stof nog een uur weken.

Wassen en spoelen

Om de kans op het verwijderen van haarverfvlekken te vergroten is het aan te raden om een wasmiddel met bleek te gebruiken, zoals Persil Megaperls® Power. Was de kleding op de maximale wastemperatuur. Deze informatie kun je op het waslabel van het kledingstuk vinden.

De vlek controleren

Controleer altijd of de vlek volledig weg is voordat je het kledingstuk droogt. Als dat niet het geval is, behandel de vlek dan opnieuw voor, en was en spoel het daarna.

Houd in gedachten dat deze oplossing mogelijk niet altijd werkt. Voor het verwijderen van vlekken van haarverf kun je soms het beste hulp vragen aan een professional.