Testresultaten

Persil Power-Mix Caps

Het Duitse WfK instituut voor toegepast onderzoek (The wfk Instute für Angewandte Forschung GmbH (D)) testte twaalf wasmiddelcapsules op de markt in Nederland, België en Frankrijk, waaronder de Persil Power-Mix capsules. De volgende producten werden onder meer getest:  

  • Persil Power-Mix Caps
  • Ariel 3in1 Pods
  • Ariel Excel Tabs
  • Dash Stralend Wit

De wasmiddelcapsules die deel uitmaakten van de test zijn representatief voor de markt in Nederland, België en Frankrijk en beslaan het overgrote deel van de marktaandelen in deze landen.

De wastesten werden uitgevoerd in huishoudwasmachines van het merk Miele, type Novotronic W 1714 op het 40°C katoen programma, met een gemiddelde waterhardheid. In totaal werden zes wascycli uitgevoerd. De wasproducten werden gedoseerd volgens de aanbeveling vermeld op de respectievelijke verpakkingen en in verhouding met de waterhardheid en bevuilingsgraad: 1 capsule per product. Alle producten werden gedoseerd in de trommel van de wasmachine. Een breed scala aan vlekken werd getest gedurende 6 wascycli.

Het WFK instituut voor toegepast onderzoek concludeerde dat Persil Power-Mix Caps bij gebruik van 40°C katoen programma het beste vlekken verwijdert vergeleken met de andere geteste toonaangevende wasmiddelcapsules van de Nederlandse, Belgische en Franse markt waardoor de claim “Beste wasmiddel capsule in Nederland” gerechtvaardigd is.