Persil Persil 4in1 Discs

Het verwijderen van rode wijnvlekken uit tafelkleden en servetten

Vlekken van rode wijn, vet, plantaardige olie, kaarsenvet, enz. komen vaker voor in tafelkleden en servetten dan in andere soorten wasgoed, omdat ze op tafel liggen en tenminste drie keer per dag met voedsel in aanraking komen. Bovendien wordt op het tafelkleed ook de administratie bijgewerkt of huiswerk gemaakt, waardoor er snel inktvlekken op komen.

Rode wijnvlekken zijn misschien wel de vervelendste vlekken op servetten en tafelkleden, omdat ze donkere vlekken geven. Maar geen reden tot zorg. Met de juiste behandeling komen deze vlekken er snel uit.

Het verwijderen van rode wijnvlekken: stap voor stap

 1. Kies een Persil wasmiddel nadat u heeft gecontroleerd of het tafelkleed of servet kan worden gewassen
 2. Dep de vlek met een vochtige schone doek
 3. Houd de vlek vochtig met koud water, zodat hij niet intrekt
 4. Dep opnieuw
 5. Behandel de vlek zo nodig voor met Persil Power Gel of Persil Color
 6. Doseer het gekozen Persil wasmiddel voor “sterk bevuild” wasgoed en was het tafelkleed of servet
 7. Controleer of de vlek weg is

Een wasmiddel en vlekverwijderaar kiezen

Voorbehandelen

 • Dep de rode wijnvlek af

 • Haal rode wijnvlekken snel uit tafelkleden en servetten. Dep de vlek met een vochtige schone doek. Houd de vlek vochtig - laat hem niet opdrogen. Doe koud water op de vlek.

  Bedek de vlek met Persil Power Gel of Persil Color gel , wrijf dit zachtjes in en laat het even intrekken.

Wassen en spoelen

Doe het tafelkleed of servet zonder eerst te spoelen in de wasmachine. Was het met de wasmiddeldosering voor ‚sterk bevuild‘ wasgoed. Controleer altijd op het waslabel de aanbevolen wastemperatuur. Een wastemperatuur van 40 tot 60 graden Celsius is het best voor rode wijnvlekken.

Controleer de vlek

 • Controleer de vlek na het wassen

 • Controleer na het wassen of de vlek weg is. Wanneer de vlek nog zichtbaar is, moet u het tafelkleed of servet een paar uur laten weken in een sopje van warm water en het gekozen wasmiddel. Om de vlekverwijdering een extra boost te geven, kunt u de dosering verhogen en vervolgens wassen met een intensief en extra lang wasprogramma.

Rode wijnvlekken verwijderen uit tafelkleden van verschillende stoffen

De stof waarvan uw tafelkleed is gemaakt heeft veel invloed op de wijze waarop de rode wijnvlek moet worden verwijderd. Vlekken uit een linnen of katoenen tafelkleed of servet kunnen bijvoorbeeld worden verwijderd met bovenstaande stappen en door het in de machine te wassen.

Vinyl tafelkleden zijn poreus, waardoor de tannines in de wijn blijvende vlekken in de stof achter kunnen laten als ze niet op tijd worden behandeld. Vinyl kan zowel voorzichtig als grondig worden behandeld, maar daarna moet het worden gespoeld en gedroogd. Als het vinyl nat blijft of de vlekverwijderaar te lang blijft zitten, kan het materiaal verkleuren, beschadigen of broos worden.

Opgedroogde rode wijnvlekken verwijderen uit tafelkleden

Als de rode wijn is opgedroogd, moet de vlek weer herleven om volledig te kunnen verdwijnen. Maak een sopje van wasmiddel en warm water en week het tafelkleed met de vlek hierin. Week gedurende een uur, behandel het voor met het wasmiddel en was het kleed zoals hierboven beschreven.

 • Rode wijnvlekken verwijderen eenvoudig gemaakt!

 • Knoeien kan niet worden voorkomen, maar zorg dat u de vlek snel behandelt. Verwijder rode wijnvlekken uit uw tafelkleden en servetten met deze tips.

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!