Persil Persil 4in1 Discs

Hoe verwijder je vlekken uit witte kleding

Witte kleding is misschien wel het meest vatbaar voor zichtbare vlekken. Volg de instructies hieronder voor de meest effectieve behandeling van vlekken op witte kleding.

Vlekken verwijderen uit witte shirts

Witte shirts zijn gevoelig voor een meerdere soorten vlekken maar de meest voorkomende vlekken zijn deodorant-, zweet- en okselvlekken. Deze vlekken laten gele plekken achter die moeilijk volledig te verwijderen zijn van witte kleding. Ze laten ook vaak een opvallende geur achter.

Vlekken verwijderen uit witte jurken

Witte jurken zijn prachtig en levendig, dus het is belangrijk om ze schoon te houden. De meest voorkomende soorten vlekken die witte jurken beschadigen zijn make-up en bloedvlekken. Witte jurken worden ook vaak gemaakt van fijne stoffen. Dit betekent dat ze op de hand gewassen of gestoomd moeten worden om de vlek te verwijderen. Controleer altijd het waslabel voor je begint met de voorbehandeling van de vlek en vraag altijd een professional om advies als je twijfelt.

Vlekken verwijderen uit witte sneakers

 • Schrob het vuil weg

 • Vlekken op sneakers aanpakken is anders dan met andere soorten kleding. Als je te maken hebt met modder en aarde, wacht dan tot het helemaal opgedroogd is, en gebruik dan een zachte borstel om de modder weg te vegen.

 • Spoel de schoenen onder warm water af

 • Spoel daarna de schoenen af met warm water. Wees voorzichtig dat je niet teveel water gebruikt en de schoenen doorweekt. Schenk dan je Persil wasmiddel en vlekkenverwijderaar erop en boen de sneakers met een borstel of doek. Spoel grondig. Herhaal indien nodig.

 • Vul de binnenkant met een papieren doekje

 • Als de vlek weg is, prop dan keukenpapier in de schoen. Hiermee kun je de vorm van de schoenen behouden terwijl ze drogen. Zet de witte sneakers voor een ventilator zodat ze snel kunnen drogen.

Vlekken verwijderen van witte kleding: Stap voor stap

Vlekken verwijderen van witte spijkerbroeken, shirts, broeken of shorts? Volg deze stappen.

 1. Kies een Persil wasmiddel en vlekkenverwijderaar voor het reinigen van witte kleding
 2. Bewerk de vlek voor met het wasmiddel
 3. Was en spoel
 4. Controleer of de vlek weg is en herhaal de stappen indien nodig
 5. Laat ze in de zon drogen om de vlek op natuurlijke wijze te laten bleken

Een vlekkenverwijderaar kiezen

 • Kies Persil Gels, Discs of Megaperls®

 • Persil Power Gel is speciaal ontwikkeld om vuil en viezigheid uit witte kleren te wassen en werkt ook als vlekkenverwijderaar. Dit wasmiddel zal op zichzelf al genoeg zijn om je vlek te verwijderen; vermijd natuurlijke vlekkenverwijderaars zoals citroensap of waterstofperoxide. Deze kunnen de kleur van je witte kleding veranderen.

Voorbehandeling van de vlek

Je volgende stappen worden bepaald door het soort vlek waarmee je te maken hebt. Bij vloeibare vlekken, zoals vlekken van sappen, dranken, bloed en rode wijn, dep je de witte kleding met een schone doek om zo veel mogelijk van de vloeistof te verwijderen, daarna spoel je vanaf de achterkant met koud water. Doe na deze stappen Persil Power Gel direct op de vlek, wrijf het er voorzichtig in en laat het kort intrekken. Om deodorantvlekken aan te pakken heb je mogelijk als voorbehandeling een speciale zure vlekkenverwijderaar nodig (bijvoorbeeld roestverwijderaar), te koop in drogisterijen. Voordat je dit gebruikt lees dan eerst de gebruiksaanwijzing en het waslabel van je kleding.

Als de vlek hardnekkig is, dan kun je het ook laten weken in een mengsel van koud of warm water en wasmiddel. Gebruik geen heet water dit kan er namelijk voor zorgen dat de vlek vast komt te zitten.

Wassen en spoelen

Kijk voordat je witte kleding wast altijd naar het waslabel van de kleding om te zien of de stof in de wasmachine kan. Gebruik Fleuril voor fijne en delicate stoffen. Voor alle weefsels geldt; wassen op de maximale temperatuur voor de stof.

De vlek controleren

Controleer na het wasprogramma of de vlek er nog is. Als dat zo is, herhaal dan de stappen voor voorbehandeling en wassen. Voor extra hulp bij het verwijderen van de vlek kun je de witte kleding in de zon drogen, waardoor de stof op natuurlijke wijze gebleekt wordt.

 • Uw witte gympen zien er weer als nieuw uit

 • Witte kleding hoeft niet lastig te zijn om te hebben en te dragen. Gebruik deze tips om de meest voorkomende vlekken te verwijderen en je witte kleding levendig te houden.

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!