Nagellakvlekken verwijderen: stap voor stap

  1. Kies het juiste wasmiddel
  2. Verwijder zoveel mogelijk van de nagellak en behandel de vlek voor
  3. Dep het wasmiddel op de vlek met een wattenstaafje of een absorberend watje
  4. Controleer of de vlek weg is

 

Het juiste wasmiddel kiezen

Witte Kleding: gebruik Persil Power gel of Persil Discs Universal
Gekleurde kleding: gebruik Persil Color gel of Persil Discs Color
Delicate stoffen: Gebruik een Fleuril wasmiddel
Kleurvaste stoffen: Bij kleurvaste stoffen kun je ook een vlekverwijderaar gebruiken

 

Voorbehandeling van de vlek

Als de nagellakvlek nog nat is, kunt je de vlek zoveel mogelijk verwijderen door met een papieren doekje te deppen op de vlek. Je kunt de vloeibare nagellak ook bevriezen doormiddel van een icepack. Nadat de nagellak bevroren is, kunt je de harde nagellak afschrapen of lostrekken met een pincet.

 

Als je zoveel mogelijk van de nagellak verwijdert hebt, behandel je het voor met een wasmiddel. Doordrenk een wattenstaafje of watje met wasmiddel. Dep op de vlek totdat deze verdwenen is.

 

Bij hardnekkige nagellakvlekken kun je alcohol of nagellak remover gebruiken. Let op, dit is aggressiever dus probeer het eerst op een onopvallende plek om beschadiging aan je kleding te voorkomen. Dep voorzichtig op de vlek met een in (ontsmettings)alcohol gedrenkt wattenbolletje, sponsje of schone doek. (ontsmettings)alcohol is verkrijgbaar bij de drogist of apotheek. Je kan ook nagellakremover zonder aceton gebruiken.

 

Wassen en spoelen

Was het textiel aansluitend met Persil gel of Persil Discs en kies de dosering voor 'sterk vervuild wasgoed' conform de aanwijzingen op de verpakkingen. Kies de volgens het waslabel hoogst mogelijke wastemperatuur.

 

Controleer of de vlek weg is

Controleer of de vlek weg is voordat je de kleding in de droger doet. Als dat niet het geval is, herhaal dan het proces van voorbehandelen.

 

Een hardnekkige vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi powered by Persil. Dobbi haalt je kleding gratis op, reinigt je kleding en brengt het weer schoon terug. Je kleding altijd perfect schoon en binnen 48 uur retour! Meer info: dobbi.com

Druk op Play om naar het artikel te luisteren

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.