Overzicht van nagellakvlekken

Er zijn veel verschillende kleuren nagellak, zoals paars, blauw en rood. U kunt zelfs verschillende soorten finish kiezen, zoals mat, glitter, chroom en crème. Elke soort nagellak bevat chemische ingrediënten om de nagellak sterk en toch flexibel te houden. Daardoor kunnen nagellakvlekken ook erg moeilijk te verwijderen zijn als ze eenmaal zijn opgedroogd.

 

Dus wat kunt u het beste doen als u een nagellakvlek heeft?

 

Nagellakvlekken verwijderen: stap voor stap

 

  1. Kies een Persil wasmiddel dat geschikt is voor de textielsoort en de kleur
  2. Schraap zoveel mogelijk nagellak weg
  3. Dep het Persil wasmiddel op de nagellak met een absorberend doekje of een wattenstaafje
  4. Was de kleding volgens wasvoorschrift
  5. Controleer of de vlek weg is

 

Een wasmiddel en vlekverwijderaar kiezen

De juiste soort Persil wasmiddel en vlekverwijderaar kan een groot verschil maken.

 

 

Voorbehandeling van de vlek

Als de nagellakvlek nog nat is, kunt u de vlek zoveel mogelijk verwijderen door met een papieren doekje te deppen. U kunt de vloeibare nagellak ook bevriezen met een stukje ijs. Nadat de vlek bevroren is, kunt u de harde nagellak afschrapen met een plastic lepeltje of lostrekken met een pincet.

 

Doe het Persil wasmiddel op het doekje of wattenstaafje en bevochtig hiermee de vlek. Spoel het uit en dep opnieuw met het wasmiddel. De nagellakvlek zou vanzelf moeten verdwijnen.

 

Wassen en spoelen

Was met warm, maar geen heet water. Een eventueel aanwezige vlek kan er door heet water juist intrekken.

 

Controleer of de vlek weg is

Controleer of de vlek weg is voordat u de kleding in de wasdroger doet. Als dat niet het geval is, herhaal dan het proces van voorbehandelen.

 

Nagellakvlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel halen

De hierboven beschreven stappen om nagellakvlekken te verwijderen kunnen bij de meeste materialen worden toegepast, zoals leer, katoen en polyester. Sommige fijne stoffen, zoals satijn en zijde, moeten echter wat subtieler worden behandeld. Voor deze materialen kunt u Fleuril gebruiken als vlekverwijderaar en wasmiddel.

 

Oude nagellakvlekken verwijderen

Voor het verwijderen van oudere nagellakvlekken dient u dezelfde stappen te volgen als voor nieuwe vlekken. Het kan echter noodzakelijk zijn om de voorbehandeling meerdere keren te herhalen. Met een beetje meer tijd en moeite kunnen deze vlekken er wel uitgaan.

 

Verschillende kleuren nagellak uit kleding verwijderen

Denkt u dat donkere kleuren nagellak moeilijker te verwijderen zijn dan lichte kleuren? In de praktijk zijn vlekken van rode nagellak niet moeilijker te verwijderen dan vlekken van gele nagellak. U kunt deze vlekken gemakkelijk verwijderen door de opgedroogde nagellak los te trekken en uw wasgoed voor te behandelen met Persil wasmiddel voor het te wassen.

 

Geen paniek als u nagellak morst, maar wees er snel bij en verwijder de vlek voordat hij in de stof trekt. Het is zo opgelost met Persil wasmiddel.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.