Vlekken verwijderen van katoen: Stap voor stap

  1. Kies een Persil wasmiddel dat geschikt is voor de textielkleur
  2. Bewerk de vlek voor met het Persil wasmiddel
  3. Was het op de maximale temperatuur voor de katoenen kleding
  4. Controleer of de vlek weg is

 

Een wasmiddel kiezen

Katoen is goed uit te wassen maar je moet wel het passende wasmiddel bij de kleur van de stof kiezen. Wij raden Persil wasmiddel aan, deze werkt snel en is samengesteld om vlekken te verwijderen. Persil is geschikt voor het wassen van katoen.

 

Voorbehandeling

Breng een ruime hoeveelheid van Persil gel rechtstreeks op de vlek aan. Wrijf het voorzichtig in zodat het wasmiddel in de katoenvezels doordringt. Voor hardnekkige vlekken moet je het wasmiddel mogelijk een paar minuten laten zitten.

 

Wassen en spoelen

Gebruik het door jou gekozen Persil wasmiddel en was het op de hoogst mogelijke temperatuur die nog veilig is voor de stof.

 

De vlek controleren

Na het wassen controleer je of de vlek weg is. Herhaal indien nodig deze stappen. Doe het kledingstuk niet in de droger zolang de vlek nog zichtbaar is. Hierdoor kun je de vlek permanent laten indrogen.

 

Om hardnekkige vlekken aan te pakken kun je de katoenen kleding een paar uur laten weken in water met het gekozen wasmiddel, en ze dan opnieuw wassen.

 

Een hardnekkige vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi powered by Persil. Dobbi haalt je kleding gratis op, reinigt je kleding en brengt het weer schoon terug. Je kleding altijd perfect schoon en binnen 48 uur retour! Meer info: dobbi.com

Druk op Play om naar het artikel te luisteren

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.