Verwijdering van zonnebrandvlekken: Stap voor stap

  1. Kies het jusite wasmiddel
  2. Behandel de vlek voor
  3. Was onmiddellijk
  4. Kijk of de vlek weg is, herhaal indien nodig de behandeling

 

Kiezen van je wasmiddel

De meeste lotions, zonnebrandcrèmes en crèmes hebben één ding gemeen: een oliebasis. Daarom heb je een vlekverwijderaar en wasmiddel nodig die de olievlek kan verwijderen. Persil kan je helpen bij het verwijderen van deze vlekken. Maar controleer echter altijd het waslabel van de stof om er zeker van te zijn dat de stof in de wasmachine kan worden gewassen. Sommige stoffen moeten met de hand worden gewassen en kleding van zijde, wol, etc. moeten gewassen worden met een wasmiddel hiervoor geschikt.

 

De vlek voorbehandelen

Handel indien mogelijk meteen, omdat verse vlekken makkelijker te verwijderen zijn dan oude vlekken. Als het textiel geschikt is om te wassen, wrijf afwasmiddel op de vlek en laat dit inwerken. Afwasmiddel helpt goed bij het verwijderen van vet/olievlekken. Natuurlijk is het ook mogelijk om Persil gel rechtstreeks op de vlek aan te brengen als voorbehandeling. Wacht tien minuten voordat je de kleding in de wasmachine doet.

 

Wassen en spoelen

Was de kleding met het gekozen Persil wasmiddel en kies de dosering voor ‘sterk vervuild wasgoed’ conform de aanwijzingen op de verpakkingen. Was de kleding op het hoogst mogelijke was temperatuur dat aangegeven staat op het waslabel.

 

Controleren van de zonnebrand vlek

Kijk na het wassen of de zonnebrandvlek nog steeds zichtbaar is, zo ja droog de kleding niet! Herhaal dan het wasproces. Voor hardnekkigere vlekken kan de kleding ook een aantal uur weken (dosering voor handwas) en het daarna nog een keer wassen.

 

Een hardnekkige vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi powered by Persil. Dobbi haalt je kleding gratis en op afspraak op, reinigt je kleding en brengt het weer schoon terug. Je kleding altijd perfect schoon en binnen 48 uur retour! Meer info: dobbi.com

Druk op Play om naar het artikel te luisteren

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.