Verwijderen van deodorantvlekken: Stap voor stap

  1. Kies een Persil wasmiddel dat geschikt is voor de textielsoort en de kleur
  2. Behandel de plek voor
  3. Was de kleding op de maximale temperatuur voor deze stof
  4. Kijk of de vlek weg is voor je de stof droogt

 

Kiezen van een wasmiddel

Voor het verwijderen van deodorantvlekken uit kleding kies je een Persil wasmiddel dat geschikt is voor de kleur en het materiaal van het kledingstuk. Persil Power Gel krijgt vlekken uit witte stoffen. Persil Color gel behandelt gekleurde stoffen. Fleuril kan vlekken verwijderen uit fijne materialen, zonder ze te beschadigen.

 

De plek behandelen

Of je nu een deodorantvlek uit een zwarte jurk, een spijkerjasje of een wit shirt moet halen, de eerste stap om ervan af te komen is het juiste Persil wasmiddel gebruiken. Doe Persil Power Gel (witte was) of Persil Color (gekleurde was) rechtstreeks op de vlek (controleer bij gekleurde kleding altijd eerst de kleurechtheid) en laat dit 30 minuten intrekken.

 

De kleding wassen

Was het op de maximale temperatuur voor deze stof Deze informatie kun je op het waslabel van het kledingstuk vinden. Gebruik de dosering voor 'zwaar vervuild' van je gekozen Persil wasmiddel.
Mogelijk heb je een speciale zure vlekkenverwijderaar nodig om de deodorantvlekken eruit te krijgen. Deze specifieke vlekkenverwijderaars (bijvoorbeeld roestverwijderaar) zijn te koop in drogisterijen. Zorg dat je voor gebruik de gebruiksaanwijzing kent en het waslabel van het kledingstuk gelezen hebt.

 

Controleer of de vlek weg is

Voordat je de kleding in de droger doet, moet je altijd controleren of de vlek er echt uit is. Als dat niet het geval is, herhaal dan het proces van voorbehandelen en wassen.

 

Hoe verwijder je deodorantvlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel

De stappen hierboven werken gewoonlijk snel en gemakkelijk wanneer je deodorantvlekken uit shirts, beha’s, jurken en andere soorten kleding verwijdert. Stoffen zijn die niet gewassen kunnen worden moeten anders aangepakt worden.

 

Voor fijne stoffen zoals wol, zijde en satijn kun je het best speciaal wasmiddel gebruiken. In tegenstelling tot polyester en katoen moeten deze weefsels voorzichtig met de hand gewassen worden om de vlekken te verwijderen.

 

Deodorantvlekken verwijderen uit verschillende kleuren kleding.

Deodorantvlekken zijn extra opvallend op gekleurde kleding, vooral als de kleding een donkere kleur heeft zoals blauw of zwart. Dit komt doordat veel deodorants wit of crèmekleurig zijn. In de meeste gevallen kun je de stappen hierboven volgen om deodorantvlekken uit je gekleurde kleding te krijgen. Vergeet niet om Persil Color Gel te gebruiken en om eerst de kleurechtheid te controleren.

 

Verwijderen van opgedroogde deodorantvlekken

Als je een opgedroogde, oude deodorantvlek op je kleding hebt, dan kun je het gevoel hebben dat alle hoop verloren is. Het duurt langer om deze oude vlekken te verwijderen, maar het is wel mogelijk. Week het kledingstuk een paar uur, of zelfs een hele nacht, in koud water, voordat je gaat voorbehandelen en wassen.

 

Deodorantvlekken op natuurlijke wijze verwijderen

Natuurlijke en zelfgemaakte vlekkenverwijderaars kunnen de kleur van je kleding aantasten. Zorg ervoor dat je bepaalde huismiddelen, zoals gemalen aspirine, waterstofperoxide en citroensap, niet gebruikt, zeker niet bij gekleurde kleding. Persil wasmiddel is altijd een betere keuze, omdat dit ervoor gemaakt is om vlekken te verwijderen.

 

Zeg vaarwel tegen gênante gele en witte vlekken van je deodorant, met de hulp van Persil wasmiddel.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.