Soorten vlekken op lakens

Allelei soorten vlekken kunnen uw lakens verpesten, maar de meestvoorkomende vlekken zijn die van zweet, bloed, vet en olie. De truc om ze te verwijderen is om zo snel mogelijk actie te ondernemen, zodat de vlek niet indroogt.

 

Vlekken verwijderen uit lakens: stap voor stap

Wat doet u als u wakker wordt en vlekken in uw beddengoed heeft?

 

  • Kies een wasmiddel dat geschikt is voor je lakens
  • Behandel de vlek voor met het wasmiddel
  • Was en spoel
  • Controleer of de vlek weg is

Een wasmiddel kiezen

Controleer eerst het waslabel van de lakens. Kies een wasmiddel die geschikt is voor de kleur en de stof van je lakens. Persil is een wasmiddel geschikt voor het verwijderen van vlekken. Persil kan bijna voor elke stof gebruikt worden. Allen sommige fijne stoffen moeten voorzichtiger worden behandeld; hiervoor is Fleuril een mild, maar goed werkzaam middel.

 

Was de lakens snel

Voor sommige vlekken, zoals zweet- en okselvlekken of olievlekken, is het van cruciaal belang om de lakens te wassen in de heetste watertemperatuur die geschikt is voor de lakens om de vlek te verwijderen. Als u echter bloed probeert te verwijderen, onthoud dan dat koud water het beste is. Gelukkig werkt Persil ook goed in koud water.

 

Controleren na het wassen

Controleer of de vlek weg is voor u de stof in de droger stopt. Wanneer dit niet het geval is, moeten bovenstaande stappen herhaald worden. Doe de stof niet in de droger, omdat de vlekken dan in de stof trekken.

 

Een hardnekkige vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi powered by Persil. Dobbi haalt je kleding gratis en op afspraak op, reinigt je kleding en brengt het weer schoon terug. Je kleding altijd perfect schoon en binnen 48 uur retour! Meer info: dobbi.com

Druk op Play om naar het artikel te luisteren

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.