Soorten vlekken op lakens

Vlekken kunnen uw lakens verpesten, maar de meestvoorkomende vlekken zijn die van zweet, bloed, vet en olie. Smeervet of olijfolie, zweet of deodorant, of bloed: de truc om ze te verwijderen is om zo snel mogelijk actie te ondernemen, zodat de vlek niet indroogt.

 

Vlekken verwijderen uit lakens: stap voor stap

Wat doet u als u wakker wordt en vlekken in uw beddengoed heeft?

 

  • Kies een Persil wasmiddel dat geschikt is voor de kleur van uw lakens
  • Behandel de vlek voor met het wasmiddel
  • Was en spoel
  • Controleer of de vlek weg is

 

Een wasmiddel kiezen

Controleer eerst het waslabel van de lakens, zodat u zeker weet dat ze mogen worden gewassen voor u met de behandeling van de vlek begint. Sommige fijne stoffen moeten voorzichtiger worden behandeld; hiervoor is Fleuril wasmiddel een mild, maar goed werkzaam middel. Gebruik voor gekleurde lakens Persil Color Gel als vlekverwijderaar en wasmiddel. Voor witte lakens is Persil Power Gel de beste keus.

 

Voorbehandelen

Verwijder zoveel mogelijk vloeistof of vuil van de vlek. Laat koud water aan de achterkant van de stof op de vlek stromen en breng daarna Persil wasmiddel aan op de voorkant van de vlek. Laat dit een paar minuten intrekken en spoel vervolgens uit.

 

Was de lakens snel

De wastemperatuur is afhankelijk van de soort vlek. Was zweet- en okselvlekken en olie- en vetvlekken op de maximale temperatuur voor deze stof. Bloedvlekken moeten echter in koud water worden gewassen. Gelukkig werken Persil wasmiddelen goed in koud water.

 

Controleren na het wassen

Controleer of de vlek weg is voor u de stof in de droger stopt. Wanneer dit niet het geval is, moeten bovenstaande stappen herhaald worden. Doe de stof niet in de droger, omdat de vlekken dan in de stof trekken. Bij gele zweet- en okselvlekken moet u tevens opletten of de geur die door de vlek werd veroorzaakt ook is verdwenen.

 

Het verwijderen van vlekken uit verschillend gekleurde lakens of uit verschillende materialen

Gebruik altijd Persil Power Gel of Persil Premium Universal als wasmiddel om bloedvlekken uit witte lakens te verwijderen. Gebruik voor gekleurde lakens de Color versie van dit wasmiddel. Meng ze niet met elkaar, ze zijn elk bestemd voor bepaalde soorten wasgoed.

 

Het materiaal waarvan de lakens zijn gemaakt, bepaalt vaak of ze in de machine kunnen of met de hand moeten worden gewassen. Katoen is sterk en kan goed tegen vlekbehandelingen en de machinewas. Was stoffen zoals wol, zijde en linnen altijd met speciaal wasmiddel.

 

Speciale omstandigheden: Vlekken op lakens

Hoe kunnen ingedroogde bloedvlekken uit lakens worden verwijderd?

Ingedroogde of oude bloedvlekken kunnen het best eerst worden geweekt in koud water. Hierdoor herleeft de vlek waardoor hij makkelijker te verwijderen is. Behandel na een uur weken de vlek voor, zoals hierboven beschreven.

 

Wat te doen met ingedroogde olievlekken?

Het lijkt raar, maar het aanbrengen van wat verse olie kan helpen om de vlek te doen herleven, zodat hij makkelijker kan worden verwijderd. Behandel de vlek gewoon voor en was de stof in zo heet mogelijk water nadat de vlek is herleefd.

 

Gele zweet- en okselvlekken verwijderen uit lakens:

Verwijder deze lelijke gele zweetvlekken door de lakens gedurende ongeveer een uur te weken in een sopje van Persil wasmiddel en koud water. Behandel de vlek daarna voor en was het laken op de gebruikelijke wijze.

 

Gefrustreerd dat zweet-, vet- of bloedvlekken het mooie beddengoed verpesten? Verwijder ze eenvoudig met deze aanwijzingen.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.