Overzicht van vlekken op jeans

Er zijn veel verschillende soorten vlekken die jeans kunnen ontsieren, zoals:

 

 • gras en bladeren
 • bloed
 • inkt
 • bleekmiddel
 • verf en kleurstofvlekken
 • vet en olie
 • wijn
 • nagellak

 

Vlekken op jeans verwijderen: stap voor stap

Om een vlek te verwijderen, geldt over het algemeen:

 

 1. Kies een Persil wasmiddel en vlekverwijderaar die passen bij de kleur en de textielsoort
 2. Behandel de vlek voor met het wasmiddel
 3. Was op de maximale temperatuur voor deze stof
 4. Controleer of de vlek weg is

 

Het wasmiddel kiezen

Voor gekleurde stoffen gebruik Persil Color gel en voor witte stoffen gebruik Persil Power gel.

 

Vlekken van gras en bladeren

Vlekken van gras en bladeren moeten eerst drogen en vervolgens worden afgeschraapt. Breng nadat de modder eraf is het Persil wasmiddel aan op de vlek en wrijf dit zachtjes in. Was het op de voor deze stof maximale temperatuur.

 

Bloedvlekken

Dep verse bloedvlekken met een schoon doekje dat in koud water is gedrenkt. Breng het wasmiddel aan op de vlek, laat het een paar minuten intrekken en was het kledingstuk. Dit moet weer gebeuren op de maximale temperatuur voor de jeans.

 

Als de bloedvlek al is opgedroogd, kunt u een sopje maken van koud water en Persil wasmiddel, waarin de jeans gedurende een paar minuten wordt geweekt. Haal de jeans uit het water, dep zoveel mogelijk bloed weg en behandel de vlek voor met Persil wasmiddel.

 

Vet- en olievlekken

Olie- of vetvlekken in jeans moeten worden voorbehandeld met Persil wasmiddel en daarna worden gewassen. In tegenstelling tot andere vlekken, moeten vet- en olievlekken worden gewassen in lauwwarm water (30 tot 40 graden Celsius). Dit voorkomt dat de vlek in de stof trekt.

 

Wijnvlekken

Een glas wijn bij het avondeten is heerlijk, maar wijnvlekken zijn dat niet. Begin meteen met de behandeling om te voorkomen dat de vlek er niet meer uit kan. Dep met een schoon wit doekje zoveel mogelijk vloeistof op en laat koud water aan de achterkant van de stof over de vlek stromen. Breng het Persil wasmiddel aan op de voorkant van de vlek. Nadat het wasmiddel een paar minuten in de vezels is getrokken kan de jeans worden gewassen op een veilige, maar hoge temperatuur volgens het waslabel.

 

Inktvlekken

Dep eventueel vloeibare inkt op met een vochtig stukje keukenrol. Laat de inktvlek drogen en breng vervolgens het Persil wasmiddel aan, laat dit 10 minuten intrekken. Dep met een andere droge doek de vlek om nog meer inkt te verwijderen. Herhaal dit proces meerdere keren tot de vlek is verdwenen. Was de jeans op een normale temperatuur.

 

Bleekmiddelvlekken

Bleekmiddelvlekken zijn berucht, maar kunnen in sommige gevallen worden verwijderd. Breng eerst het Persil wasmiddel aan op de vlek en wrijf dit zachtjes in. Houd dit vol tot de vlek is verzadigd met het wasmiddel. Laat dit een paar minuten intrekken en was de jeans. Als de vlek nog niet is verdwenen, moet het proces worden herhaald.

 

Vlekken verwijderen van witte jeans

Het verwijderen van vlekken uit witte jeans lijkt moeilijker dan uit donkere denimproducten. Door het volgen van de hierboven beschreven stappen, kunnen vlekken echter snel worden verwijderd. Gebruik wel het juiste Persil wasmiddel voor witte jeans.

 

Ongeacht welke vlek moet worden verwijderd, deze tips en het gebruik van Persil wasmiddel helpen om van de vlekken af te komen.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.