1. Kies een geschikte soort Persil wasmiddel en vlekverwijderaar voor de soort textiel en de kleur
  2. Verwijder het overtollige vaste en vloeibare vuil
  3. Behandel de stof voor door koud water op de achterkant van de stof te laten stromen en het Persil wasmiddel aan te brengen
  4. Was de vlek op de voor deze stof maximale temperatuur
  5. Controleer of de vlek weg is

 

Een wasmiddel en vlekverwijderaar kiezen

De textielsoort en de kleur bepalen welke soort wasmiddel en vlekverwijderaar moet worden gebruikt:

 

 

Voorbehandeling van de tomatenvlek

Schraap eerst met een plastic lepeltje het overtollige vaste vuil van de kleding. Dep daarna met een schoon doekje tot er geen vocht meer van de vlek afkomt. Keer de kleding vervolgens binnenstebuiten en laat koud water aan de achterkant over de vlek lopen.

 

Behandel de vlek nu voor met Persil vlekverwijderaar en wasmiddel voor tomatenvlekken. Laat het wasmiddel een paar minuten in de vlek trekken.

 

Was de kleding

Spoel het wasmiddel er niet uit  ,maar doe stop de kleding direct in de wasmachine en doseer het wasmiddel voor ‚sterk bevuild‘ wasgoed. Was op de voor deze stof maximale temperatuur.

 

Controleer de vlek

Is de vlek niet verdwenen na het wassen? Doe de stof niet in de droger. Maak een sopje van het Persil wasmiddel en water en laat de stof hier een poosje in staan voor het opnieuw te wassen.

 

Hoe kunnen tomatenvlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel worden verwijderd

Tomatenvlekken op katoenen en polyester kleding kunnen met de hierboven beschreven methode eenvoudig worden verwijderd. Tere stoffen, zoals zijde of viscose moeten voorzichtiger worden behandeld. Gebruik voor deze stoffen altijd speciaal wasmiddel. Was ze met de hand om te voorkomen dat de tere vezels beschadigen.

 

Tomatenvlekken verwijderen van gekleurde stoffen

Hoewel het verleidelijk is om natuurlijke en zelfgemaakte vlekkenverwijderaars te gebruiken om van vlekken op kleding af te komen, is het beter om dit te vermijden. Veel van deze middelen, zoals bleekmiddel en citroensap, kunnen gekleurde stoffen definitief verbleken, waardoor een nieuwe vlek is ontstaan. Gebruik daarvoor in de plaats Persil wasmiddel dat is ontwikkeld voor het verwijderen van dit soort vlekken.

 

Iets te scheutig met de ketchup geweest? Pastasaus op uw shirt geknoeid? Het juiste Persil wasmiddel helpt om deze lelijke vlekken te verwijderen.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.