Verwijderen van roestvlekken: Stap voor stap

  1. Handel snel. Hoe sneller je het probleem aanpakt, hoe groter de kans is dat je roestvlekken uit je kleding krijgt.
  2. Kies een roestvlekverwijderaar en een wasmiddel dat past bij het soort kleding.
  3. Behandel de vlek voor.
  4. Was en spoel de vlek op de maximale temperatuur volgens het waslabel op het kledingstuk.
  5. Controleer of de vlek weg is.

 

Een wasmiddel kiezen

Het wasmiddel en de vlekverwijderaar waar je voor kiest, zal afhangen van de kleur van je kleding. Kies voor witte was Persil Power Gel. Kies voor gekleurde stoffen of Persil Color gel.

 

Voorbehandeling van de vlek

Om van roestvlekken af te komen kan een speciale roestvlekkenverwijderaar noodzakelijk zijn. Dergelijke speciale voorbehandelingen zijn verkrijgbaar bij de drogist. Controleer de gebruiksaanwijzing en het waslabel van je kleding voordat je deze gebruikt.

 

De stof wassen

Kijk op het waslabel van het kledingstuk. Was de stof op de maximale temperatuur die dit waslabel toestaat. Gebruik Persil Color voor gekleurde kleding en Persil Power Gel voor witte was in de wasmachine.

 

Controleren of de vlek weg is

Als de vlek niet volledig weg is na de eerste keer wassen, behandel het dan voor en was het weer. Droog de kleding niet voordat de vlek eruit is, omdat hierdoor de vlek kan vastzetten.

 

Hoe kun je roestvlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel halen

Bepaalde stoffen kunnen niet in de machine gewassen worden, ofwel omdat ze te kwetsbaar zijn, of omdat ze te groot zijn voor de wasmachine. Als dit het geval is, dan is met de hand wassen met Fleuil de beste optie.

 

Per ongeluk langs een verroeste bank gestreken, of een verroeste tuintroffel gedragen? Als je roestvlekken op je kleding hebt, handel dan direct en gebruik deze tips om ervan af te komen.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.