Overzicht van vlekken na het wassen en drogen

Gelukkig kan een vlek die u na het wassen ontdekt meestal gemakkelijk worden verwijderd. Het enige dat u hoeft te doen, is hem voorbehandelen met Persil en het kledingstuk opnieuw wassen. Als de kleding al in de droger is geweest, is het wat lastiger om de vlek te verwijderen. Door de hoge temperatuur van de droger trekken vlekken vaak in de stof.

 

Moeilijke vlekken na het wassen en drogen

Natuurlijk bestaan er ook uitzonderingen. Niet alle vlekken zijn blijvend nadat u de kleding in de droger hebt gedaan. Met voldoende inspanning is bijna elke vlek nog te verwijderen. Sommige vlekken, zoals verf, olie, vet en inkt zijn echter heel moeilijk te verwijderen en moeten meerdere malen worden voorbehandeld en gewassen voor ze eruit gaan.

 

En zelfs dan is het niet zeker of een opgedroogde vlek verdwijnt. Als de vlek na meerdere pogingen nog steeds niet is verdwenen, kunt u de kleding nog bij een stomerij laten reinigen.

 

Vlekken verwijderen na het wassen en drogen: stap voor stap

Hier zijn wat algemene aanwijzingen voor het verwijderen van vlekken van bijvoorbeeld rode wijn, boter, mosterd of lippenstift.

 

  • Kies een geschikte soort Persil wasmiddel en vlekverwijderaar voor de kleur en de textielsoort.
  • Weken helpt vaak om de vlek te doen herleven.
  • Behandel de stof voor met Persil Active Gel Universal of Persil Active Gel Color wasmiddel.
  •  Was op hoge temperaturen.
  • Was op intensieve en extra lange programma‘s.
  • Controleer of de vlek weg is.
  • Herhaal.

 

Kies een wasmiddel

Het gebruik van een juiste soort vlekverwijderaar en wasmiddel is belangrijk. Gebruik:

 

 

Voorbehandeling van de vlek

Maak een sopje van het Persil wasmiddel en wat lauwwarm water en doe hier de kleding met de vlek tenminste twee uur in. Vaak zal de kleding een nacht moeten weken. Breng op olie- of vetvlekken Persil Active Gel Universal of Persil Active Gel Color wasmiddel direct op de vlek aan en laat het minstens een uur in de vezels trekken.

 

Wassen en spoelen

Was het kledingstuk in warm water, op een temperatuur zoals aangegeven op het waslabel.

 

Controleer de vlek

Controleer of de vlek nog aanwezig is. Na de eerste keer wassen zal de vlek waarschijnlijk nog aanwezig zijn, maar heb geduld. Er zijn een paar behandelingen nodig met Persil wasmiddel om de vlek te laten verdwijnen.

 

Was uit de droger en toch nog een vlek op uw kleding? Er is nog hoop. Volg deze aanwijzingen om de vlek te verwijderen.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Druk op Play om naar het artikel te luisteren

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.