Verschillende soorten vlekken op polyester

Due to its synthetic nature, polyester is extremely easy to clean and resists most absorbing stains. In fact, sweat and armpit stains, blood stains, deodorant stains and most water-based stains (juices, wine) are easily repelled by the synthetic fibers. In addition, it’s resistant to most chemicals and even mildew resistant.

 

Stains that it does have trouble with are those caused by grease and oil. Oil tends to cling to the fibers of polyester, making removal difficult.

 

Vlekken verwijderen uit polyester: Stap voor stap

Om vlekken te verwijderen uit polyester:

 

  1. Kies een goed Persil  wasmiddel dat geschikt is voor de stof en kleur van je kledingstuk
  2. Borstel of schraap los restmateriaal eraf
  3. Dep vloeistof op met een schone doek, waarbij je zo veel mogelijk probeert te verwijderen
  4. Behandel de plek met de vlek voor
  5. Was op de maximale temperatuur volgens het waslabel
  6. Controleer de vlek na het wassen

 

Een wasmiddel kiezen

 

De stof- en kleurkwaliteit zullen bepalen welk wasmiddel je gebruikt. Gebruik voor gekleurde polyester kleding de Persil Active Gel Color. Voor witte polyester stoffen kan de Persil Active Gel Universal gebruikt worden.

 

Voorbehandeling

Bij de meeste vlekken kun je het best zoveel mogelijk los restmateriaal met een lepel verwijderen. Hierna dep je eventueel vloeistof op met een schone, witte doek.

 

Schenk een kleine hoeveelheid Persil Active Gel Universal of Persil Active Gel Color rechtstreeks op de vlek, wrijf dit er voorzichtig in en laat het een paar minuten intrekken in de polyester vezels. was het daarna zoals gebruikelijk.

 

Wassen en spoelen

Controleer het waslabel en gebruik de maximale watertemperatuur die veilig is voor de stof. Gebruik de dosering voor 'zwaar vervuild' was, zoals aangegeven op het waslabel.

 

De vlek controleren

Kijk altijd eerst of de vlek weg is voor je de stof droogt. Herhaal de bovenstaande stappen voordat je de stof aan de hitte van de droger blootstelt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de vlek zich volledig vast zet in de stof.

 

Bijzondere moeilijkheden bij het verwijderen van vlekken van verschillende soorten polyester wasgoed.

Polyester wordt soms gemengd met andere textielsoorten, zoals zijde, wol en kunstzijde. Dit verandert de structuur. Terwijl het deze andere, kwetsbare stoffen een tikje duurzamer maakt, betekent het ook dat kleding van polyestermengsels minder bestand is tegen vlekken. Bovendien kan de combinatie met kwetsbare stoffen een delicate behandeling vereisen, zoals met de hand wassen met Fleuril.

 

Opgedroogde vlekken verwijderen uit polyester

Opgedroogde vlekken op polyester hoeven niet permanent te zijn. Een opgedroogde vlek kun je het beste weken in een sopje van warm water en wasmiddel. Hierdoor week je de vlek los waarde de vlek voorbehandeld kan worden.

 

Volg deze instructies om vlekken uit je polyester kleding te houden.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Druk op Play om naar het artikel te luisteren

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.