Grasvlekken verwijderen: Stap voor stap

Haal grasvlekken uit spijkerbroeken, shirts, voetbalshorts en de rest door:

 

  1. Kies het Persil wasmiddel dat geschikt is voor de kleur en het materiaal
  2. Behandel de kleren voor met een Persil wasmiddel
  3. Was op de maximale temperatuur voor deze kleren
  4. Controleer of de vlek weg is

 

Het wasmiddel kiezen

Om grasvlekken uit trainingsbroeken, broeken en shirts te halen moet je het juiste wasmiddel kiezen. Persil Power Gel en Persil Duo-Caps Universal zijn geschikt voor witte Kleding terwijl Persil Color Gel en Persil Duo-Caps color geschikt zijn voor gekleurde was. Controleer het waslabel van je wasgoed voor je gaat wassen.

 

Voorbehandelen en wassen

Laat de stof weken, doe daarna een kleine hoeveelheid Persil Power Gel of Persil Color direct op de vlek en masseer het voorzichtig in. Wacht een paar minuten en was het daarna op de maximale temperatuur voor de stof. Deze informatie kun je op het waslabel van het kledingstuk vinden.

 

De vlek controleren

Doe je kleren nooit in de droger na het wassen zonder eerst te controleren of de vlek helemaal weg is. Door de kleding in de droger te drogen voordat de vlek eruit is, kan deze permanent in je kleding achterblijven. Als de vlek er nog steeds zit, behandel hem dan voor en laat je was een paar uur weken in een sopje met het gekozen Persil wasmiddel, was de kleding daarna nog een keer.

 

Grasvlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel halen

Grasvlekken verwijderen van je schoenen vraagt een andere aanpak. Doe een kleine hoeveelheid Persil Power Gel of Persil Color direct op de vlek. Wrijf daarna met een ongebruikte, schone tandenborstel het wasmiddel in de stof, zodat het vuil en de groene grasvlek losgemaakt worden. Wacht minstens 20 minuten om het wasmiddel zijn werk te laten doen, was daarna je sportschoenen of andere sneakers op een normaal programma. Als de vlek niet weg is, herhaal dan de bovengenoemde stappen. Een voorwaarde voor deze procedure is dat het artikel wasbaar en kleurecht is, controleer dus eerst het waslabel.

 

Hoe verwijder je van verschillende stoffen

Sommige stoffen zijn kwetsbaarder dan andere. Als je grasvlekken wilt verwijderen van wol, zijde of satijnen kleding, was dan de kleding met de hand met speciaal wasmiddel nadat je ze hebt laten weken.

 

Grasvlekken verwijderen uit verschillende gekleurde textielsoorten

Wanneer je vlekken verwijdert en stoffen schoonmaakt, zorg er dan voor dat je het juiste soort wasmiddel gebruikt, gebaseerd op de kleur van de kleding. Persil Color Gel en Persil Duo-Caps color zijn speciaal ontwikkeld om kaki, blauwe, zwarte, rode en andere gekleurde kleding te reinigen. Persil Power Gel en Persil Duo-Caps Universal zijn het meest geschikt om vlekken te verwijderen op witte kleding.

 

Speciaal wasmiddel voor het verwijderen van grasvlekken

Het is verleidelijk om een huismiddel te gebruiken voor het verwijderen van grasvlekken. Maar huismiddelen werken niet altijd en kunnen schade veroorzaken aan je kleding en zelfs aan je wasmachine. Gebruik in plaats daarvan een Persil wasmiddel dat gemaakt is om veilig en effectief vlekken te bestrijden.

 

Laat je niet op je kop zitten door grasvlekken. Verwijder ze gemakkelijk met Persil wasmiddel.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.