Skip to Content

Hoe kunnen vlekken uit jeans worden verwijderd

De meeste spijkerbroeken zijn gemaakt van denim, wat een duurzame stof is - zolang je het niet te vaak wast. Het geheim van het verlengen van de levensduur van je spijkerbroek is om ze vier, vijf of zelfs zes keer te dragen voordat je ze wast. Als je echter een vlek hebt, heb je die optie misschien niet. Vlekken op jeans verwijderen is meestal eenvoudig, maar kan moeilijker worden als de vlek ouder wordt. Daarom moet u onmiddellijk handelen om de vlek op te ruimen.

Hoe kunnen vlekken uit jeans worden verwijderd

Vlekken op jeans verwijderen: stap voor stap

 1. Kies een Persil wasmiddel
 2. Behandel de vlek voor met het wasmiddel
 3. Was op de maximale temperatuur voor deze stof
 4. Controleer of de vlek weg is

Het wasmiddel kiezen

Persil Color Discs of Persil Color gel werkt het best om vlekken uit gekleurde was te verwijderen. Persil Discs Universal of Persil Power Gel is een prima keuze voor witte stoffen. Hieronder staat beschreven voor elke vlek hoe deze het beste verwijderd worden.

Vlekken van gras en bladeren

Als er modder aanwezig is, laat het dan drogen en schraap het er met een lepel af. Er bestaan verschillende manieren om grasvlekken voor te behandelen. Behandel de vlek voor met K2r ossengalzeep. Laat dit enkele minuten intrekken.
Geen ossengalzeep in de buurt? Een andere oplossing die je kunt gebruiken is afwasmiddel. Bedek de vlek met afwasmiddel, wrijf het voorzichtig in en laat het even intrekken.
Als alternatief kun je bij wit textiel Persil Power Gel en bij gekleurd textiel Persil Color Gel op de vlek aanbrengen en 10 minuten laten inwerken.
Was met je geselecteerde Persil wasmiddel op de heetste temperatuur veilig voor de jeans. Als de vlek na het wassen nog steeds aanwezig is, herhaalt je dit proces opnieuw.

Bloedvlekken

Dep verse bloedvlekken met een schoon doekje dat in koud water is gedrenkt. Bij een grote bloedvlek kun je de vlek uitspoelen met koud water om zoveel mogelijk bloed weg te krijgen. Gebruik geen warm water, door warm water gaat het bloed stollen en kan de vlek permanent worden. Breng het Persil wasmiddel aan op de vlek, laat het een paar minuten intrekken en was het kledingstuk. Dit moet weer gebeuren op de maximale temperatuur voor de jeans.
Als de bloedvlek al is opgedroogd, kun je een sopje maken van koud water en Persil wasmiddel, waarin de jeans gedurende een paar minuten wordt geweekt. Haal de jeans uit het water, dep zoveel mogelijk bloed weg en behandel de vlek voor met Persil wasmiddel.

Vet- en olievlekken

Olie- of vetvlekken in jeans moeten worden voorbehandeld met Persil wasmiddel. Breng het direct op de vlek aan, wrijf het voorzichtig in en laat het 5 minuten intrekken. Als alternatief kun je afwasmiddel gebruiken. Afwasmiddel werkt goed tegen het verwijderen van vet- en olievlekken. Wrijf afwasmiddel op de vlek en laat dit inwerken.
In tegenstelling tot andere vlekken, moeten vet- en olievlekken worden gewassen in lauwwarm water (30 tot 40 graden Celsius). Dit voorkomt dat de vlek in de stof trekt.

 

Wijnvlekken

Een glas wijn bij het avondeten is heerlijk, maar wijnvlekken zijn dat niet. Begin meteen met de behandeling om te voorkomen dat de vlek er niet meer uit kan. Dep met een schoon wit doekje zoveel mogelijk vloeistof op en laat koud water aan de achterkant van de stof over de vlek stromen. Breng het Persil wasmiddel aan op de voorkant van de vlek. Nadat het wasmiddel een paar minuten in de vezels is getrokken kan de jeans worden gewassen op een veilige, maar hoge temperatuur volgens het waslabel.

Inktvlekken

Dep eventueel vloeibare inkt op met een vochtig stukje keukenrol. Laat de inktvlek drogen en breng vervolgens het Persil wasmiddel aan, laat dit 10 minuten intrekken. Dep met een andere droge doek de vlek om nog meer inkt te verwijderen. Herhaal dit proces meerdere keren tot de vlek is verdwenen. Was de jeans op een normale temperatuur.

Bleekmiddelvlekken

Bleekmiddelvlekken zijn berucht, maar kunnen in sommige gevallen worden verwijderd. Breng eerst het Persil wasmiddel aan op de vlek en wrijf dit zachtjes in. Houd dit vol tot de vlek is verzadigd met het wasmiddel. Laat dit een paar minuten intrekken en was de jeans. Als de vlek nog niet is verdwenen, moet het proces worden herhaald.

Vlekken verwijderen van witte jeans

Het verwijderen van vlekken uit witte jeans lijkt moeilijker dan uit donkere denimproducten. Door het volgen van de hierboven beschreven stappen, kunnen vlekken echter snel worden verwijderd. Gebruik wel het juiste Persil wasmiddel voor witte jeans.

Een hardnekkige vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi powered by Persil. Dobbi haalt je kleding gratis en op afspraak op, reinigt je kleding en brengt het weer schoon terug. Je kleding altijd perfect schoon en binnen 48 uur retour! Meer info: dobbi.com

 • FAQ

  FAQ

 • Wastips

  Wastips

 • FAQ

  FAQ

 • Wastips

  Wastips

Meer producten

 • Persil Gel Universal

  Persil Deep Clean Gel Universal

 • Persil Power Megaperls®

  Persil Megaperls Universal

 • Persil Active Gel Color

  Persil Deep Clean Color Power Gel

 • Persil Gel Universal

  Persil Deep Clean Gel Universal

 • Persil Power Megaperls®

  Persil Megaperls Universal

 • Persil Active Gel Color

  Persil Deep Clean Color Power Gel

Nieuwste artikelen

 • Hoe verwijder je roestvlekken

  Hoe verwijder je roestvlekken

 • Hoe kunnen kauwgomvlekken worden verwijderd

  Hoe kunnen kauwgomvlekken worden verwijderd

 • Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

  Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

 • Hoe verwijder je roestvlekken

  Hoe verwijder je roestvlekken

 • Hoe kunnen kauwgomvlekken worden verwijderd

  Hoe kunnen kauwgomvlekken worden verwijderd

 • Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

  Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken