Verwijderen van chocoladevlekken: Stap voor stap

  1. Verwijder zoveel mogelijk van de chocolade
  2. Draai de kleding binnenstebuiten en laat koud water over de vlek lopen vanaf de achterkant
  3. Kies een Persil wasmiddel dat geschikt is voor de textielsoort en de kleur
  4. Behandel de vlek voor door er Persil Power Gel of Persil Color op te gieten
  5. Was op de maximale temperatuur volgens het waslabel van de kleding.
  6. Controleer of de vlek weg is

 

Snel handelen

Het eerste dat je moet doen om een chocoladevlek effectief te verwijderen is zoveel mogelijk van de chocolade op het kledingstuk verwijderen. Draai daarna de kleding binnenstebuiten zodat je de achterkant van de vlek kunt zien. Laat er koud stromend water of sodawater over stromen.

 

Een wasmiddel kiezen

Kies voor een wasmiddel en vlekkenverwijderaar dat het beste werkt op de soort en kleur van het weefsel.

 

 

Voorbehandeling van de vlek

Controleer de wasbaarheid van de stof, en doe daarna een klein beetje Persil Power Gel / Persil Color wasmiddel op de vlek. Wrijf het er grondig in, tot de vlek verzadigd is. Laat het kledingstuk minstens 15 minuten intrekken, waarbij je zo nu en dan de vlek inwrijft.

 

Wassen en spoelen

Controleer het waslabel van het kledingstuk om te bepalen wat de maximaal toegestane wastemperatuur is voor het kledingstuk. Was het met de aanbevolen dosis voor zwaar vervuilde kleding van het door jou gekozen wasmiddel.

 

De chocoladevlek controleren na het wassen

Controleer altijd of de vlek volledig weg is. Als dat niet het geval is, herhaal dan de bovenstaande stappen en verhoog als het nodig is de dosering van het door jou gekozen Persil wasmiddel en laat het langer intrekken.

 

Hoe verwijder je chocoladevlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel

Als je kleding niet in de machine gewassen kan worden, zoals kunstzijde, wol, zijde of acetaatzijde, gebruik dan speciaal wasmiddel en was de kleding of huistextiel met de hand om van de vlek af te komen.

 

Chocoladevlekken uit witte kleding verwijderen

Een van de beste manieren om een chocoladevlek aan te pakken is door de chocolade een vaste vorm te laten aannemen. Hiervoor doe je het kledingstuk in een plastic zak en leg je deze in de vriezer. Als de vlek eenmaal bevroren is, gebruik je een lepel of bot mes om de chocolade van de kleding te schrapen.

 

Als je dit gedaan hebt, volg dan de stappen hierboven om de kleding te spoelen, voorbehandelen en wassen, en de vlek te verwijderen.

 

Speciale omstandigheden bij chocoladevlekken

Dus, wat doe je wanneer de vlek oud of opgedroogd is? Gedroogde chocoladevlekken verwijderen is niet zo moeilijk als je zou denken. Het geheim is voorweken in lauw water. Laat de vlek een nacht weken in een sopje met het wasmiddel van jouw keuze, en was het de volgende dag.

 

Volg deze simpele stappen om van chocoladevlekken af te komen.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.