Schimmel- en meeldauwvlekken verwijderen: Stap voor stap

  1. Kies een geschikt Persil wasmiddel en vlekkenverwijderaar
  2. Breng het Persil wasmiddel aan op de vlek
  3. Was op de maximale temperatuur volgens het waslabel van de kleding.
  4. Kijk of de vlek weg is

 

Je wasmiddel kiezen

Houd rekening met de kleur van de stof en de textielsoort bij het kiezen van het geschikte Persil wasmiddel. Gebruik bij gekleurde kleding Persil Color Gel en Persil Duo-Caps Color. Gebruik bij witte kleding Persil Power Gel of Persil Duo-Caps Universal.

 

Voorbehandeling van de vlek

Hoe je de vlek behandelt hangt af van hoe stevig de stof is. Bij spijkerstof en katoenen kleding doe je een beetje Persil Power Gel of Persil Color Gel wasmiddel, waarna je het voorzichtig boent met een tandenborstel. Doe dit voor de veiligheid buiten, zodat je geen zorgen hebt over schimmelsporen die zich in je huis verspreiden. Als het een kwetsbare stof is, doe dan een beetje Fleuril op de vlek, laat het een paar minuten intrekken en masseer het in, laat het daarna weken in koud water met Fleuril.

 

Wassen en spoelen

Kleding met schimmelvlekken moeten op de maximale temperatuur gewassen worden om eventueel achtergebleven schimmels op je kleding te doden. De geschikte temperatuur kun je vinden op het waslabel van het kledingstuk.

 

De vlek controleren

Kijk na het wassen of de vlek weg is. Als dat niet het geval is, meng dan het Persil wasmiddel met koud water en laat het nogmaals 10 minuten weken, herhaal daarna de voorbehandeling en was het nogmaals.

 

In het geval dat de vlek na het wassen nog zichtbaar is, kijk dan op het waslabel van het kledingstuk of het met een chloorbleekmiddel behandeld mag worden. Als dat het geval is, gebruik dan wat chloorbleekmiddel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was je kleding daarna op de maximale temperatuur volgens het waslabel van de kleding.

 

Schimmel- en meeldauwvlekken verwijderen uit speciale en kwetsbare stoffen

Gebruik indien mogelijk geen chloorbleekmiddelen bij het verwijderen van schimmelvlekken uit speciale stoffen zoals wol, zijde, viscose of Modal. Bleek beschadigt dit soort stoffen en verkort daardoor de levensduur ervan. Gebruik in plaats daarvan speciaal wasmiddel.

 

Schimmel- en meeldauwvlekken verwijderen uit verschillende gekleurde textielsoorten

Gebruik altijd Persil Color Gel of Persil Duo-Caps color bij het verwijderen van schimmelvlekken uit gekleurde kleding. Volg ook deze instructies zorgvuldig op.

 

Hardnekkige schimmelvlekken verwijderen

Soms zijn vlekken moeilijker te verwijderen dan gedacht. Als je een hardnekkige of opgedroogde vlek hebt, laat het dan een paar uur weken in koud water met Persil voorafgaand aan het wassen.

 

Speciale wasmiddelen voor het verwijderen van schimmelvlekken

Huismiddelen kunnen problemen veroorzaken. Sommige zullen de kleur van je shirt permanent veranderen, en andere kunnen de rubberen en plastic delen van je wasmachine na verloop van tijd beschadigen. Gebruik een Persil wasmiddel en vlekkenverwijderaar om deze problemen te voorkomen.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.