Overzicht van kauwgomvlekken

Er zijn verschillende soorten kauwgom en bubblegum. Maar een ding hebben ze gemeen: ze plakken. Daarom is het niet waarschijnlijk dat kauwgomvlekken in de wasmachine vanzelf verdwijnen. Om deze vlekken te verwijderen, zijn enkele extra stappen en wat meer werk vereist.

 

Kauwgomvlekken verwijderen: stap voor stap

  1. Kies een Persil wasmiddel
  2. Behandel de vlek voor met warmte of ijs
  3. Verwijder de hard geworden kauwgom
  4. Breng Persil Active Gel Universal of Persil Active Gel Color wasmiddel direct aan op de vlek
  5. Was en spoel
  6. Controleer of de vlek weg is

 

Een wasmiddel kiezen

Kauwgom kan worden verwijderd met warmte of met ijs. Verwarm de kauwgom met een föhn of een strijkijzer. Bevries de kauwgom met een paar ijsklontjes.

 

Kies daarna een geschikte soort wasmiddel voor de kleur en de textielsoort. Gebruik bij gekleurde kleding Persil Active Gel Color. Gebruik bij witte kleding Persil Active Gel Universal. Gebruik bij fijne en delicate stoffen Fleuril.

 

Voorbehandeling van de vlek

Bevries de kauwgom, zodat het eenvoudig kan worden verwijderd. Houd er gewoon een paar minuten een ijsklontje op tot de kauwgom is bevroren en schraap het eraf met een lepel of een bot mes.

 

Het verwarmen van de kauwgom is iets lastiger. Maak met een föhn de kauwgom zachter, maar smelt het niet. Leg daarna een stuk karton op de strijkplank en leg de stof op de plank, zodat de kauwgom tegen het karton aanzit. Strijk vervolgens met een matige temperatuur de achterkant van de stof. Na een paar minuten zou de kauwgom zacht genoeg moeten zijn om aan het karton te blijven plakken en eenvoudig van de kleding te worden gehaald.

 

Als het merendeel van de kauwgom weg is, kan het restant worden voorbehandeld met een Persil wasmiddel.

 

Wassen en spoelen

Was het kledingstuk als gebruikelijk. Het restant moet nu verdwijnen.

 

Controleer de vlek

Controleer voor de kleding in de droger gaat altijd of de vlek is verdwenen. Als dat niet het geval is, herhaal dan de voorbehandeling.

 

Hoe kunnen kauwgomvlekken worden verwijderd uit speciale soorten wasgoed en textiel

Wees voorzichtig bij het verwijderen van kauwgom uit bepaalde soorten wasgoed en textiel. Dit geldt in het bijzonder wanneer u de vlek bevriest. Gebruik een pincet om kauwgom te verwijderen bij borduursels, zodat u het niet beschadigt of draden lostrekt.

 

Gebruik Fleuril om de kauwgomvlek te verwijderen als de stof alleen met de hand mag worden gewassen.

 

Het verwijderen van kauwgomvlekken uit witte kleding

Over het algemeen kunnen de bovengenoemde stappen worden genomen om bubblegum uit witte kleding te verwijderen, maar er zijn uitzonderingen. Sommige soorten kauwgom, vooral de gekleurde, bevatten veel suiker, wat kan leiden tot meer vlekken in uw kleding. Behandel de kleding met Persil wasmiddel nadat de bubblegum zoveel mogelijk is verwijderd.

 

Kauwgom komt overal, vooral als u kinderen heeft. Maar geen zorgen, het verwijderen van kauwgom is niet zo moeilijk als u denkt wanneer u gebruikmaakt van Persil.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Druk op Play om naar het artikel te luisteren

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.