Verwijdering van sausvlekken: Stap voor stap

  1. Schraap zo veel mogelijk van de saus weg
  2. Draai de kleding binnenstebuiten en laat koud water over de vlek lopen vanaf de achterkant
  3. Kies een geschikt Persil wasmiddel op basis van de kleur en het materiaal van het wasgoed
  4. Behandel indien noodzakelijk de vlek voor
  5. Was op de hoogst mogelijke temperatuur
  6. Controleer de vlek

 

De extra saus verwijderen

Ongeacht wat voor saus is het belangrijk om eerst zo veel mogelijk saus van het kledingstuk af te schrapen. Draai daarna de kleding binnenstebuiten en laat koud water vanaf de achterkant over de vlek lopen.

 

Je wasmiddel kiezen

Kies voor een wasmiddel dat het beste werkt op de soort en kleur van het weefsel.

 

 

Voorbehandeling van de vlek

Controleer de kleurechtheid van de stof voordat je begint. Smeer als voorbehandeling Persil Power Gel of Persil Color rechtstreeks op de ketchup-, mosterd- of sausvlek, laat het een paar minuten in de stof trekken.

 

Wassen en spoelen

Na een paar minuten inweken met het vloeibare wasmiddel doe je het kledingstuk in de wasmachine met de dosis voor 'zwaar vervuild' wasgoed zoals aangegeven op het waslabel.

 

De vlek controleren

Controleer na het wassen of de vlek weg is, voordat je de kleding in de droger doet. Als de vlek nog niet helemaal weg is, was het dan nogmaals, op de maximale temperatuur volgens het waslabel van het kledingstuk.

 

Mosterd-, ketchup- en sausvlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel halen

In de meeste gevallen zullen de stappen hierboven voldoende zijn om de vlek te verwijderen. Maar als je kleding van een fijne stof gemaakt is, zoals zijde, satijn of wol, gebruik dan speciaal wasmiddel en was het kledingstuk met de hand.

 

Speciale omstandigheden bij mosterd-, ketchup- en sausvlekken

Heb je een opgedroogde sausvlek op je kleding? Schraap de resten saus eraf en breng een een kleine hoeveelheid Persil Color of Persil Power Gel rechtstreeks op de vlek aan. Wrijf het er voorzichtig in en laat het een paar minuten intrekken. Week de stof daarna dertig minuten in een sopje dat bestaat uit het door jou gekozen Persil wasmiddel en warm water, was het daarna volgens de instructies op het waslabel.

 

Verwijderen van mosterd-, ketchup- en sausvlekken uit anders gekleurde kleding

Vlekken van specerijen en sauzen zijn er berucht om dat ze moeilijk te verwijderen zijn. Witte kleding gaat niet goed samen met rode tomatensauzen en ketchup, terwijl donkerdere kleding hardnekkig kan vasthouden aan mayonaisevlekken. Mosterd bevat kurkuma, wat werkt als verf en moeilijk te verwijderen kan zijn van witte shirts. De beste manier om van deze vlekken af te komen is door je wasmiddel erop te smeren en de stof zo snel mogelijk te wassen.

 

Per ongeluk specerijen of saus op je shirt of broek gemorst? Laat die vlek je kleren niet bederven. Gebruik deze tips om het te verwijderen.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.