Overzicht van stuifmeelvlekken

De meeste bloemisten adviseren om de meeldraden van lelies te verwijderen als ze stuifmeel gaan produceren. En niet alleen om een allergie te voorkomen. Het stuifmeel van lelies kan giftig zijn voor huisdieren en kan vlekken veroorzaken op kleding.

 

Het verwijderen van de meeldraden vergroot natuurlijk de kans dat er juist een vlek op uw kleding komt. Voor u de meeldraden verwijdert, moet u zich realiseren dat stuifmeel een poeder is, niet een vloeistof. Als stuifmeel op kleding belandt, is de eerste reactie om het eraf te vegen. Niet doen. Niet deppen, aanraken of natmaken. Dat zal de vlek alleen maar erger maken.

 

Het verwijderen van stuifmeelvlekken: stap voor stap

  1. Schud zoveel mogelijk stuifmeel eraf
  2. Zuig het stuifmeel eraf met een kruimelzuiger
  3. Kies een geschikte soort Persil wasmiddel en vlekverwijderaar voor de stof en de kleur
  4. Behandel de vlek voor met Persil wasmiddel
  5. Was het op de maximale temperatuur voor deze stof
  6. Controleer of de vlek weg is

 

Schud het eraf

Omdat stuifmeel een poeder is, zal door te schudden het meeste eruit gaan. Schud de stof buiten uit, zodat er nadien niet overal in huis gele lelievlekken zijn.

 

Zuig vervolgens met een kruimelzuiger zoveel mogelijk stuifmeel op.

 

Een wasmiddel kiezen

Houd rekening met de textielsoort en de kleur als u een Persil wasmiddel kiest voor het verwijderen van lelievlekken.

 

 

Voorbehandeling van de vlek

Doe een royale hoeveelheid Persil  wasmiddel op de vlek nadat het stuifmeel is verwijderd. Laat dit 30 minuten in de vezels trekken, zodat het wasmiddel genoeg tijd heeft om de volledige vlek te bereiken.

 

Wassen en spoelen

Was de kleding op de maximale temperatuur voor deze stof. Controleer het waslabel om te zien wat de maximumtemperatuur is waarop de stof kan worden gewassen.

 

Controleer de vlek na het wassen

Controleer na het wassen of de vlek weg is. Zo niet, week de kleding dan in een sopje van koud water en het wasmiddel en was het opnieuw.

 

Lichtgele stuifmeelvlekken verwijderen uit kleding

Lichtgele stuifmeelvlekken op textiel kunnen heel moeilijk te verwijderen zijn. Voor deze vlekken kunt u het kledingstuk het best tenminste een uur laten weken in een emmer met een sopje van het Persil wasmiddel en koud water. Als de kleding daarna weer wordt gewassen, moet de vlek zijn verdwenen.

 

Geel leliestuifmeel: een plaag voor hooikoortspatiënten en voor kleding. Volg deze aanwijzingen om stuifmeelvlekken succesvol uit kleding te verwijderen.

Druk op Play om naar het artikel te luisteren

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.