Verwijderen van poep-, urine- en kotsvlekken: Stap voor stap

  1. Kies een Persil wasmiddel op basis van de kleur en het materiaal van het wasgoed
  2. Verwijder vaste en vloeibare materialen
  3. Spoel van de achterkant met koud water
  4. Voorbehandeling
  5. Was het op de maximale temperatuur voor deze stof
  6.  Controleer of de vlek weg is
  7. Als er nog resten zijn, week het in een sopje van wasmiddel en water en was het opnieuw

 

Een wasmiddel kiezen

Het juiste wasmiddel kan al het verschil maken. Gebruik bij witte kleding Persil Power gel. Gebruik bij gekleurde stoffen Persil Color gel.

 

Voorbehandeling van de vlek

Schraap met behulp van een plastic lepel zoveel mogelijk vaste stoffen eraf, dep het daarna met een schone, witte doek. Draai de kleding binnenstebuiten en laat koud water over de vlek lopen vanaf de achterkant.

 

Om kots-, poep- en urinevlekken voor te behandelen bedek je de aangetaste plek met Persil Power Gel of Persil Color wasmiddel en laat je dit 30 minuten intrekken.

 

De vlek controleren

Gooi het kledingstuk niet gelijk in de droger na het wassen. Kijk eerst of de vlek helemaal weg is. Als dit niet het geval is, week dan het kledingstuk in een sopje van je gekozen Persil wasmiddel en water, en was het daarna opnieuw.

 

Poep-, urine- en kotsvlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel halen

Helaas komen poep-, urine- en kotsvlekken niet alleen voor op machinewasbare kleding. Soms is de stof, zoals zijde en wol, te kwetsbaar voor het ruwe draaien van de wasmachine. Als dit het geval is, gebruik dan speciaal wasmiddel en was met de hand.

 

Speciale omstandigheden van poep-, urine- en kotsvlekken

Opgedroogde vlekken kun je het beste in een sopje van water en Persil wasmiddel laten weken. Na het weken kun je de kleding voorbehandelen zoals gewoonlijk en weer wassen.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.