Skip to Content

Verwijderen van chocoladevlekken

Chocolade kan kan gemakkelijk hardnekkige vlekken geven op je kleren. Als je een vlek moet aanpakken, dan zijn hier enkele tips om je te helpen ze aan te pakken.

Verwijderen van chocoladevlekken

Verwijderen van chocoladevlekken: Stap voor stap

 1. Verwijder zoveel mogelijk van de chocolade
 2. Draai de kleding binnenstebuiten en laat koud water over de vlek lopen vanaf de achterkant
 3. Kies een Persil wasmiddel dat geschikt is voor de textielsoort en de kleur
 4. Behandel de vlek voor door er Persil Active Gel Universal of Persil Active Gel Color op te gieten
 5. Was op de maximale temperatuur volgens het waslabel van de kleding.
 6. Controleer of de vlek weg is

Snel handelen

Het eerste wat je moet doen om een chocoladevlek effectief te verwijderen is zoveel mogelijk van de chocolade op het kledingstuk verwijderen. Draai daarna de kleding binnenstebuiten zodat je de achterkant van de vlek kunt zien. Laat er koud stromend water of sodawater over stromen. Ook een goede methode is om melk over de chocoladevlek te gieten en dit even te laten intrekken.

 

Een wasmiddel kiezen

Kies voor een wasmiddel dat het beste werkt op de soort en kleur van het weefsel. Kies een wasmiddel dat goed werkt om chocoladevlekken te verwijderen, bijvoorbeeld Persil. Persil kan voor bijna elke stof gebruikt worden. Maar Fleuril werkt het beste bij kwetsbare textielsoorten zoals elastaan of viscose. Voor speciale stoffen zoals wol en zijde gebruik een wasmiddel die hiervoor geschikt is.

 

Voorbehandeling van de vlek

Het is belangrijk eerst de vlek af te spoelen want als je meteen begint met zeep/wasmiddel kan de vlek fixeren. Na het afspoelen van de vlek met koud water, soda water of melk doe je een klein beetje Persil Active Gel Universal  / Persil Active Gel Color op de vlek. Wrijf het er grondig in, tot de vlek verzadigd is. Laat het kledingstuk minstens 15 minuten intrekken, waarbij je zo nu en dan de vlek inwrijft.

 

Wassen en spoelen

Controleer het waslabel van het kledingstuk om te bepalen wat de maximaal toegestane wastemperatuur is voor het kledingstuk. Was het met de aanbevolen dosis voor zwaar vervuilde kleding van het door jou gekozen wasmiddel.

De chocoladevlek controleren na het wassen

Controleer altijd of de vlek volledig weg is. Als dat niet het geval is, herhaal dan de bovenstaande stappen en verhoog als het nodig is de dosering van het door jou gekozen Persil wasmiddel en laat het langer intrekken.

 

Chocoladevlekken uit witte kleding verwijderen

Moet je een chocoladevlek uit een wit shirt of witte broek halen? Als je niet voorzichtig bent, kunnen dit soort bruine vlekken snel definitief worden. Een van de beste manieren om dit aan te pakken is door de chocolade een vaste vorm te laten aannemen. Hiervoor doe je het kledingstuk in een plastic zak en leg je die in de vriezer. Als de vlek eenmaal bevroren is, gebruik je een lepel of bot mes om de chocolade van de kleding te schrapen.

Als je dit gedaan hebt, volg dan de stappen hierboven om de kleding te spoelen, voorbehandelen en wassen, en de vlek te verwijderen.

 

Opgedroogde chocoladevlekken

Gedroogde chocoladevlekken verwijderen is niet zo moeilijk als je zou denken. Het geheim is voorweken in lauw water. Laat de vlek een nacht weken in een sopje met het wasmiddel van jouw keuze, en was het de volgende dag.

Een hardnekkige vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi powered by Persil. Dobbi haalt je kleding gratis en op afspraak op, reinigt je kleding en brengt het weer schoon terug. Je kleding altijd perfect schoon en binnen 48 uur retour! Meer info: dobbi.com

 • FAQ

  FAQ

 • Wastips

  Wastips

 • FAQ

  FAQ

 • Wastips

  Wastips

Meer producten

 • Persil Power Megaperls®

  Persil Megaperls Universal

 • Persil Gel Universal

  Persil Deep Clean Gel Universal

 • Persil Color Megaperls®

  Persil Color Megaperls®

 • Persil Power Megaperls®

  Persil Megaperls Universal

 • Persil Gel Universal

  Persil Deep Clean Gel Universal

 • Persil Color Megaperls®

  Persil Color Megaperls®

Nieuwste artikelen

 • Verf- en kleurstofvlekken verwijderen

  Verf- en kleurstofvlekken verwijderen

 • Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

  Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

 • Verf- en kleurstofvlekken verwijderen

  Verf- en kleurstofvlekken verwijderen

 • Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

  Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken