Verwijdering van bloedvlekken: Stap voor stap

  1. Kies het Persil wasmiddel dat het beste past bij het materiaal en de kleur van het wasgoed
  2. Behandel het voor, en controleer eerst de kleurechtheid
  3. Was onmiddellijk
  4. Kijk of de vlek weg is
  5. Herhaal indien nodig

 

Kiezen van je Wasmiddel

Kies het Persil wasmiddel dat je nodig hebt op basis van het materiaal waar je mee. Voor witte stoffen kun je het beste Persil Power Gel of Persil Duo-Caps Universal gebruiken. Bij gekleurde stoffen gebruik je Persil Color Gel en Persil Duo-Caps color.  Zorg er altijd voor dat je de wasinstructies van je wasgoed leest en volg deze zorgvuldig op.

 

De bloedvlek voorbehandelen

Wanneer je bloedvlekken behandelt, handel dan zo snel mogelijk. Spoel de vlek uit met koud water om zoveel mogelijk bloed weg te krijgen. Gebruik geen heet water; dit kan ervoor zorgen dat de vlek zich vastzet en permanent wordt.

 

Daarna bewerk je de plek voor door een klein beetje Persil Power Gel (witte was) of Persil Color (gekleurde was) op de vlek aan te brengen, deze voorzichtig in te wrijven en 5 minuten te laten intrekken. Controleer bij gekleurde stoffen altijd eerst op een onopvallende plek de kleurechtheid.

 

Spoel de bloedvlek met koud water uit

 

Breng een kleine hoeveelheid Persil Power Gel aan

 

Wassen en spoelen

Na de voorbehandeling was je de stoffen met het door jou gekozen Persil wasmiddel.

 

Stel je wasmachine in op een programma van 30°C of 40°C en was de stof met de vlek. Gebruik de dosering voor 'zwaar vervuild' wasgoed zoals aangegeven op het waslabel.

 

De vlek controleren

Voordat je de met bloed bevlekte kleding in de droger doet, moet je altijd controleren of de vlek er echt uit is. Als dat niet het geval is, herhaal dan het proces van voorbehandelen.

 

Controleer de vlek na het wassen

 

Bij hardnekkige vlekken kun je het kledingstuk gedurende 10 tot 30 minuten weken in waswater met het door jou gekozen Persil wasmiddel, en de stof opnieuw wassen.

 

Laat het kledingstuk weken.

 

Speciale omstandigheden bij bloedvlekken

Oude bloedvlekken verwijderen is niet zo simpel als het verwijderen van verse bloedvlekken. Een wasmiddel zoals Persil kan effectief zijn bij het verversen van dit soort vlekken, zodat ze verwijderd kunnen worden. Week de kleding gedurende een uur in een mengsel van warm water en Persil. Haal het uit het water, behandel het voor met hetzelfde wasmiddel en was het daarna in koud water.

 

Bloedvlekken verwijderen eenvoudig gemaakt!

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.