Verwijderen van vet- en olievlekken: Stap voor stap

Moet je een olievlek uit je broek halen? Heb je een vetvlek op je shirt? Dit is wat je moet doen:

 

  1. Pak het meest geschikte Persil wasmiddel voor het materiaal en de kleur van het wasgoed
  2.  Dep met een schone witte doek het meeste eraf
  3. Behandel het voor met Persil Power Gel of Persil Color wasmiddel
  4. Was het op de voor deze stof maximale temperatuur
  5. Kijk of de vlek weg is
  6. Herhaal het proces als het nodig is.

 

Kiezen van je Wasmiddel

Het verwijderen van vet- en olievlekken begint met het kiezen van het juiste Persil wasmiddel. De Persil Gels zijn heel geschikt om vet- en olievlekken te verwijderen. Gebruik voor het wassen Universal voor wit textiel, en Color voor gekleurd textiel.

 

Voorbehandeling

Voordat je de vlek voorbehandelt, haal je zoveel mogelijk vet en olie van de kleding. Door met een schone, witte handdoek te deppen verwijder je vet zonder het verder in de stof in te wrijven. Dep de vlek voorzichtig af

 

Daarna bewerk je de plek voor door een klein beetje Persil Power Gel (witte was) of Persil Color (gekleurde was) op de vlek aan te brengen, deze voorzichtig in te wrijven en het 5 minuten te laten intrekken.

 

Wassen en spoelen

Voor een effectieve vetverwijdering moet je de kleding zo snel mogelijk wassen. Controleer het waslabel van het kledingstuk, en was het dan op de maximale temperatuur voor deze stof het beste met Persil Power Gel (witte was) of Persil Color (gekleurde was) waarbij je de aanwijzingen van de verpakking opvolgt voor 'zwaar vervuilde' kledingstukken.

 

Controleren van de vet- of olievlek

Als de vet- of olievlek nog zichtbaar is, droog de kleding dan niet. Dit kan de vlek vastzetten en het nog moeilijker maken om het te verwijderen. Herhaal in plaats daarvan het proces van voorbehandeling en was nogmaals.

 

Bij hardnekkige vlekken kun je het kledingstuk een uur of langer laten weken in een sopje met het door jou gekozen wasmiddel, en dan de stof opnieuw wassen. Maar zorg er altijd voor dat je de wasinstructies van je kleren kent en deze instructies zorgvuldig opvolgt. Controleer de vlek na het wassen

 

Vet- en olievlekken nog niet weg na wassen en drogen?

Een vetvlek pas gezien toen het uit de droger kwam?
Hoewel een opgedroogde vetvlek zeker moeilijker te verwijderen is, is het niet onmogelijk. Om ervan af te komen schenk je een klein beetje vet op dezelfde plek om de vlek te laten opleven. Daarna behandel je de vlek voor met de door jou gekozen vlekverwijderaar, was je het kledingstuk en controleer je of de vlek eruit is. Als het nodig is herhalen om vetvlekken uit kleding te krijgen na het drogen.

 

Geef je wasgoed niet op vanwege een simpele vet- of olievlek. Verwijder hem snel met deze tips. Olie en vetvlekken verwijderen eenvoudig gemaakt! Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.