Vlekken verwijderen van zijde: Stap voor stap

  1. Controleer het waslabel om te zien of de zijde met de hand gewassen kan worden, of alleen mag worden gestoomd.
  2. Kies een wasmiddel dat speciaal gemaakt is voor wol en zijde.
  3. Controleer de kleurechtheid op een verborgen naad
  4. Bewerk de vlek voor met het gekozen wasmiddel
  5. Was het met de hand
  6. Kijk of de vlek weg is

 

Een wasmiddel kiezen

Was stoffen zoals wol, zijde en linnen altijd met speciaal wasmiddel. Gebruik Fleuril voor fijne en delicate stoffen

 

Voorbehandeling van de vlek

Het voorbehandelen van een vlek op zijde hangt af van het soort vlek. Bij de meeste vloeibare vlekken, zoals wijn, sap, bloed, koffie en thee, inkt en pen of water, gebruik je een schone, witte doek om zoveel mogelijk van de vlek op te deppen. Draai de kleding binnenstebuiten en laat koud water over de vlek lopen vanaf de achterkant.

 

Schenk hierna een kleine hoeveelheid wasmiddel rechtstreeks op de vlek en laat het een tijdje intrekken. Laat het wasmiddel niet helemaal opdrogen.

 

Wassen en spoelen

Doe de handwas in warm water.  

 

Kijk of de vlek weg is

Kijk, na het voorbehandelen en met de hand wassen van de zijde, of de vlek weg is. Als dat niet het geval is, herhaal dan de stappen voor de voorbehandeling, week de zijden stof een half uur in een sopje van water en speciaal wasmiddel, en was het daarna opnieuw zoals gewoonlijk. Als de vlek er niet uit komt na meerdere behandelingen, laat het dan niet drogen. Neem het kledingstuk in plaats daarvan mee naar een stomerij.

 

Heb je een vlek op je elegante zijden das of shirt? Deze kwetsbare stof vereist speciale zorg, maar door deze stappen te volgen kun je de meeste vlekken verwijderen.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Druk op Play om naar het artikel te luisteren

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.