Soorten zweetvlekken

Zweet kan vrijwel overal voorkomen. De meest bekende plekken zijn de onderarmen, nek en rug. Zweetvlekken in de oksels zijn gewoonlijk zichtbaarder door de bacteriën in onze oksels. Deze bacteriën reageren met de proteïne in zweet waardoor een sterke geur ontstaat.

 

Je deodorant kan ook vlekken veroorzaken. Hoewel het is gemaakt om zweet te verminderen en de stank te maskeren, bevatten veel deodorants aluminium. Dit kan reageren met zweet en witte vlekken achterlaten.

 

Zweetvlekken verwijderen van shirts: Stap voor stap

Zweetvlekken uit shirts halen is niet moeilijk. Dit is wat je moet doen.

 

  1.  Controleer het waslabel om te zien of het shirt machinewasbaar is
  2.  Kies een Persil wasmiddel
  3.  Breng je Persil wasmiddel aan
  4.  Was op de maximale temperatuur voor deze stof.
  5. Kijk of de vlek weg is

 

Een wasmiddel kiezen

Kijk voordat je zweetvlekken probeert te verwijderen eerst op het waslabel, om te zien of de kleding gewassen kan worden. Als dit het geval is, dan is een van de beste wasmiddelen hiervoor Persil Power Gel. Bij gekleurde stoffen gebruik je Persil Color Gel

 

Voorbehandeling

Als je een zweetvlek ziet, handel dan zo snel mogelijk. Breng het door jou gekozen wasmiddel rechtstreeks op de vlek aan en laat het 10 minuten intrekken, zodat het wasmiddel diep in de vezels van de stof kan doordringen. Als de vlek hardnekkig is, maak dan een mengsel van het wasmiddel en warm water, en week het shirt daar in. Laat het kledingstuk weken.

 

Wassen en spoelen

In tegenstelling tot andere vlekken moet je het vlekverwijderende wasmiddel niet uit het shirt spoelen voordat je het in de wasmachine doet. Was op de maximale temperatuur volgens het waslabel.

 

Controleer na het wassen de vlek

Controleer na het wasprogramma of de gele vlek er nog is. Als dat het geval is, doe het dan niet in de droger, want dat zal de vlek permanent vastzetten. Herhaal in plaats daarvan de stappen van voorbehandeling en wassen. Controleer de vlek na het wassen.

 

Hoe verwijder je zweetvlekken uit witte shirts

Gele vlekken op witte shirts vallen op, daarom is het belangrijk dat je ze snel verwijdert. Kies een wasmiddel dat gemaakt is om vuil en viezigheid op witte was aan te pakken, zoals Persil Power Gel.

 

Gekleurde versus witte shirts: Verwijdering van zweetvlekken:

Gebruik geen natuurlijke of zelfgemaakte middelen op gekleurde shirts, ze kunnen de vezels beschadigen of de kleur van je shirt aantasten. Gebruik in plaats daarvan Persil Color Gel.

 

Zweetvlekken verwijderen van speciale weefsels

Wanneer je zweetvlekken uit je shirts wil verwijderen, let dan op het soort stof waar je shirt van gemaakt is. Sommige materialen, zoals spijkerstof, linnen, polyester en katoen, zijn sterk en kunnen de krachtige rotatie van de wasmachine goed aan. Andere, zoals zijde en wol, kunnen beschadigd raken wanneer je ze in de machine wast. Deze fijne stoffen moeten in plaats daarvan op de hand gewassen worden.

 

Het is onvermijdelijk dat je gaat zweten, dus zorg ervoor dat je weet hoe je daarmee om kunt gaan. Gebruik deze tips om die afstotelijke gele vlekken uit je shirts te halen.
Het is onvermijdelijk dat je gaat zweten, dus zorg ervoor dat je weet hoe je daarmee om kunt gaan. Gebruik deze tips om die afstotelijke gele vlekken uit je shirts te halen. Zweetvlekken verwijderen eenvoudig gemaakt!

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.