Skip to Content

Water en energie besparen

Vaak zijn het de kleine dingen die een groot verschil maken! Ongeveer 80% van het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen treedt op in de gebruiksfase, dus het daadwerkelijke wasproces thuis. Dat is voornamelijk toe te schrijven aan de energie die nodig is om het water in de wasmachine te verwarmen.

Met kleine aanpassingen bij de keuze van het wasprogramma en het beladen van de machine kun je Persil enorm ondersteunen in de betrokkenheid bij een schonere wereld.

Was op lage temperaturen en beperk je invloed op klimaatverandering

Door de jaren heen is de samenstelling van Persil voortdurend verbeterd om zelfs bij lage temperaturen al uitstekende wasresultaten te kunnen waarborgen.

Dankzij onze Cold Was-formule kun je je was op lagere temperaturen wassen en toch genieten van fris gewassen kleding, terwijl je jaarlijks tot wel 60 euro aan energie bespaart. Door te kiezen voor een 30°-was kun je bovendien het effect van jouw wasmachine op de klimaatverandering met 50% verminderen.

Maak je machine zo vol mogelijk en bespaar energiekosten

Als je bij elke was die je draait de machine zo vol mogelijk maakt, bespaar je niet alleen water, maar ook energiekosten.

Door je wasroutine te plannen en wasgoed met een vergelijkbare vervuilingsgraad te verzamelen, kun je een halfvolle trommel vermijden en zo wasmiddel en tot wel 70% op je jaarlijkse energierekening besparen.

Jouw persoonlijke voetafdruk ontdekken

Neem enkele minuten de tijd om erachter te komen hoe jouw persoonlijke keuzes je CO2-voetafdruk beïnvloeden door de rekenhulp te raadplegen die Henkel in samenwerking met het Wuppertal-instituut (Duitsland) speciaal heeft ontwikkeld. Met de rekenhulp kun je snel jouw persoonlijke voetafdruk bepalen en bijdragen aan het wetenschappelijke onderzoek naar een duurzame leefstijl. Alle gegevens die je verstrekt blijven anoniem.

Voor een schonere wereld

 • Onze certificaten

  Onze certificaten

  Henkel draagt bij aan duurzaamheid door actief deel te nemen aan de A.I.S.E.-discussie, gericht op continue vooruitgang binnen de sector, samen met andere deelnemende zeep- en wasmiddelfabrikanten.

 • Microplastic

  Microplastic

  Persil werkt aan oplossingen om te voorkomen dat er microplastic in het milieu terechtkomt door Persil-producten. Ontdek wat we al hebben bereikt en welke verplichtingen we aangaan voor de toekomst.

 • De verantwoordelijkheid van Henkel

  De verantwoordelijkheid van Henkel

  Als toonaangevend duurzaam bedrijf verkennen we graag nieuwe oplossingen voor duurzame ontwikkeling, zonder daarbij onze bedrijfsverantwoordelijkheid uit het oog te verliezen. Deze ambitie omvat alle activiteiten van onze ondernemingen, over de hele waardeketen.