Skip to Content

Onze verantwoorde verpakkingen

Als het om de verpakking gaat, kiezen wij voor een 'out of the box'-aanpak: de krachtige producten van Persil worden geleverd in een innovatieve en verantwoorde verpakking. Terwijl de functionaliteit centraal staat, proberen we onze verpakkingen ook zodanig te ontwerpen dat onze producten veilig te gebruiken zijn en dat tegelijkertijd de ecologische voetafdruk en de hoeveelheid afval wordt verkleind.

surfactants

Om dit te bereiken worden onze verpakkingsoplossingen zorgvuldig onderzocht, waarbij de hele levenscyclus in aanmerking wordt genomen: van de selectie van grondstoffen tot aan het weggooien en recyclen van de verpakkingen. Om je te voorzien van een duurzaam verpakkingsontwerp en om de overgang naar een circulaire economie te bevorderen, streeft Henkel ernaar om:

 • uiterlijk in 2025 alleen nog maar oplossingen te ontwerpen die 100% recyclebaar en herbruikbaar zijn. Nu al zijn alle Persil-verpakkingen volledig recyclebaar als ze op de juiste manier worden weggegooid
 • 50% minder nieuw plastic afkomstig uit fossiele bronnen te gebruiken voor consumentenproducten door het plasticvolume te reduceren, het gebruik van plastic van biologische oorsprong te verhogen of het gerecyclede aandeel in verpakkingen te vergroten
 • zich in te zetten voor de doelstelling NUL plastic afval in de natuur

Persil Liquid

De flessen voor onze wasmiddelen worden altijd gemaakt van onvermengd plastic en zijn volledig recyclebaar, zoals gecertificeerd door het cyclos-HTP instituut. Als de inhoud verbruikt is, kunnen de legen flessen eenvoudig in het recyclingproces worden opgenomen, bijvoorbeeld via de zak voor plastic afval. Terwijl sommige producten al gerecycled plastic bevatten, werken wij voortdurend aan de verdere verbetering van onze ecologische voetafdruk voor het hele assortiment.

Persil Powder

Onze vouwdozen en draagverpakkingen bestaan voor minimaal 80% uit gerecycled papier. Als ze leeg zijn, mogen ze met het oud papier worden meegegeven om te worden gerecycled. Wij gebruiken alleen nieuwe papiervezels als dat absoluut nodig is om de stabiliteit van de kartonnen doos te waarborgen en als deze nieuwe vezels uit duurzaam beheerde bronnen afkomstig zijn. De folie van Persil Megaperls® is binnen de cyclus voor plastic volledig recyclebaar.

Persil Discs

Omdat het wateroplosbare omhulsel van onze caps moet worden beschermd tegen vocht in de lucht, worden Persil Discs geleverd in een verpakking die een combinatie is van kunststof en verstevigend karton. De verpakking is volledig recyclebaar en bevat 40% minder plastic dan het vorige ontwerp, dat volledig uit plastic bestond. Als de discs op zijn, kan het karton en het onvermengde plastic van de box eenvoudig worden gescheiden en aan de afzonderlijke recyclingprocessen worden toegevoegd (plastic kan bijvoorbeeld in de zak voor plastic afval en karton bij het oud papier).

Geen caps voor kids

Persil ondersteunt de internationale campagne 'Geen caps voor kids' van de A.I.S.E, de Internationale Associatie voor Zeep, Detergentia en Onderhoudsproducten. De campagne richt zicht tot ouders en verzorgers van jonge kinderen en is bedoeld om onjuist gebruik van wasmiddelcapsules te voorkomen.

Het doel is om concreet advies te geven over het voorkomen van letsel bij kinderen en het veilig gebruiken en bewaren van wasmiddelcapsules. Het is belangrijk de capsules altijd buiten het bereik van kinderen te bewaren.

Omdat de veiligheid van kinderen voor ons allemaal een zeer belangrijk punt is, zijn al onze sluitingen veilig voor kinderen en geeft een pictogram op de verpakking duidelijk aan hoe het product veilig kan worden bewaard.

Voor een schonere wereld

 • Onze certificaten

  Onze certificaten

  Henkel draagt bij aan duurzaamheid door actief deel te nemen aan de A.I.S.E.-discussie, gericht op continue vooruitgang binnen de sector, samen met andere deelnemende zeep- en wasmiddelfabrikanten.

 • Microplastic

  Microplastic

  Persil werkt aan oplossingen om te voorkomen dat er microplastic in het milieu terechtkomt door Persil-producten. Ontdek wat we al hebben bereikt en welke verplichtingen we aangaan voor de toekomst.

 • De verantwoordelijkheid van Henkel

  De verantwoordelijkheid van Henkel

  Als toonaangevend duurzaam bedrijf verkennen we graag nieuwe oplossingen voor duurzame ontwikkeling, zonder daarbij onze bedrijfsverantwoordelijkheid uit het oog te verliezen. Deze ambitie omvat alle activiteiten van onze ondernemingen, over de hele waardeketen.