Skip to Content

Fruit en groenten: Het verwijderen van bessenvlekken

Vers fruit en verse groenten zijn gezond, maar als er wordt geknoeid is het belangrijk om te weten wat te doen. Vooral tijdens het eten van bessen is dit belangrijk, omdat die vlekken moeilijk te behandelen zijn als ze niet snel worden verwijderd.

Fruit en groenten: Het verwijderen van bessenvlekken

Soorten bessenvlekken

Bessenvlekken zijn zeer zichtbaar op kleding en behoren, afhankelijk van de kleur en de textielsoort, tot de vlekken die het moeilijkst te verwijderen zijn. Of het nu gaat om bramen, bosbessen, aardbeien, moerbeien, cranberry‘s of frambozen: snel handelen is geboden. Waarom? Deze vruchten maken vlekken op twee fronten. Hun sterke kleurstoffen maken direct vlekken. En als ze blijven zitten, kleuren de vruchtensuikers de stof geel. Vaak is de beste aanpak om deze hardnekkige vlekken te wassen in een wasmiddel dat een zuurstofbleekmiddel bevat.

Bessenvlekken verwijderen: stap voor stap

Hoe komt u af van deze vlekken?

 1. Pak snel het Persil wasmiddel.
 2.  Dep de vlek droog en schraap zoveel mogelijk sap en bes van de kleding.
 3. Keer de kleding binnenstebuiten en laat koud water aan de achterkant van de stof over de vlek lopen.
 4. Was op de maximumtemperatuur die aangegeven staat op het waslabel van het kledingstuk.
 5. Controleer de vlek.
 6. Als hij nog te zien is, was het kledingstuk dan opnieuw met extra veel wasmiddel en/of op een extra lang programma. Bij dergelijke hardnekkige vlekken kan het helpen om de kleding eerst weer te laten weken.

Een wasmiddel en vlekverwijderaar kiezen

Snel handelen is het belangrijkst bij bessenvlekken, zorg dus dat u het juiste Persil wasmiddel bij de hand heeft om bessenvlekken uit kleding te verwijderen.

De vlek voorbehandelen

Schraap zoveel mogelijk bes van de stof af en dep de vlek droog met een schone handdoek. Keer daarna de kleding binnenstebuiten en laat koud water aan de achterkant over de vlek lopen. Breng een beetje Persil Active Gel Color of Persil Active Gel Universal direct aan op de vlek om hem voor te behandelen, wrijf het zachtjes in en laat een tijdje intrekken.

Wassen en spoelen

Hoe hoger de wastemperatuur des te beter de blekende werking en het resultaat van de behandeling. Was daarom zo warm mogelijk (zie waslabel) om fruit- en bessenvlekken te bleken en te verwijderen. Volg daarnaast de aanwijzingen op de verpakking van het Persil wasmiddel en doseer voor ‚sterk bevuild‘ wasgoed.

Controleer of de vlek weg is

Kijk of de vlek na het wassen is verdwenen. Als dat niet het geval is en de kleding is wit of kleurecht, was het dan opnieuw met een hogere dosering van het wasmiddel en een langer wasprogramma. Als de kleding kleurecht is, kan hij ook gedurende een half uur worden geweekt in een sopje van Persil Active Gel Universal en warm water en vervolgens weer worden gewassen.

Bessenvlekken verwijderen uit speciale soorten wasgoed en textiel

Als u de bovenstaande stappen snel genoeg uitvoert, zouden ze moeten helpen om een bessenvlek uit een shirt of een aardbeienvlek uit een witte broek te verwijderen.
Wanneer u bepaalde stoffen, zoals zijde, wol of katoen wast, is het belangrijk om ze met het juiste wasmiddel en op de goede manier te wassen. Gebruik voor het wassen van zijde en wol speciaal wasmiddel.

Bessenvlekken verwijderen uit witte kleding

Als u een bessenvlek op witte kleding heeft, behandel de vlek dan als gebruikelijk voor. De zomer is de tijd voor verse, sappige bessen. Geniet ervan zonder u zorgen te maken over bessenvlekken. Deze tips zullen helpen om ze snel te verwijderen.
Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

 • FAQ

  FAQ

 • Wastips

  Wastips

 • FAQ

  FAQ

 • Wastips

  Wastips

Meer producten

 • Persil Power Megaperls®

  Persil Megaperls Universal

 • Persil Gel Universal

  Persil Deep Clean Gel Universal

 • Persil Color Megaperls®

  Persil Color Megaperls®

 • Persil Power Megaperls®

  Persil Megaperls Universal

 • Persil Gel Universal

  Persil Deep Clean Gel Universal

 • Persil Color Megaperls®

  Persil Color Megaperls®

Nieuwste artikelen

 • Hoe verwijder je roestvlekken

  Hoe verwijder je roestvlekken

 • Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

  Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

 • Hoe verwijder je roestvlekken

  Hoe verwijder je roestvlekken

 • Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

  Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken