Skip to Content

Het verwijderen van zweetvlekken uit hoeden

We verwachten het niet zo, maar net zoals er zweet- en okselvlekken ontstaan op shirts kunnen hoeden ook zweetvlekken krijgen. De vlekken zijn vaak geel of wit van het zout uit ons zweet. Niet alle hoeden kunnen zomaar in de wasmachine worden gestopt, waardoor het verwijderen van deze vlekken en de geur die daarbij hoort niet zo eenvoudig is.

Het verwijderen van zweetvlekken uit hoeden

Zweetvlekken verwijderen van verschillende soorten hoeden

Vaak is de soort hoed bepalend voor de manier waarop een zweetvlek kan worden verwijderd. Om zweetvlekken uit wollen, vilten en linnen hoeden te verwijderen, moeten ze voorzichtig met de hand worden gewassen. Deze materialen kunnen snel krimpen en hun vorm verliezen als ze in de machine worden gewassen.

Tegenwoordig worden baseballpetjes vaak gemaakt van twill, katoen of jersey. Over het algemeen kunnen vlekken in baseballpetjes worden gewassen met een mild wasmachineprogramma, met de hand of in de vaatwasser; de stof is er sterk genoeg voor. U kunt ook gebruikmaken van een plastic of metalen cap washer om de vorm van de pet te behouden. Een cap washer houdt de pet in vorm en voorkomt dat hij gaat rimpelen of krom trekt tijdens het wassen.

Om zweetvlekken uit oude baseballpetjes te verwijderen, moeten ze met de hand worden gewassen. Vaak zijn die gemaakt van natuurlijke vezels of van andere kwetsbare materialen. Behandel zweetvlekken op fedora‘s, punthoeden en bolhoeden apart of was ze met de hand om te voorkomen dat de stoffen beschadigen in de wasmachine.

Zweetvlekken verwijderen uit hoeden: stap voor stap

 1. Kies een geschikt Persil wasmiddel.
 2. Behandel de vlek voor met een beetje Persil Active Gel Universal of Persil Active Gel Color wasmiddel.
 3. Was het baseballpetje of de hoed. Lees het label om te zien of de hoed met de hand moet worden gewassen of in de machine kan.
 4. Laat de hoed aan de lucht drogen.
 5. Controleer of de zweetvlek is verdwenen.

Een wasmiddel en vlekverwijderaar kiezen

Het wasmiddel en de vlekverwijderaar waar u voor kiest, zal afhangen van de kleur van de hoed. Gebruik voor wasbare en kleurechte hoeden en petten Persil Active Gel Universal. Persil Active Gel Color is geschikt voor gekleurde hoeden en baseballpetjes. Gebruik voor het voorbehandelen van Power Gel of Persil Color en breng een kleine hoeveelheid direct aan op de vlek. Volg de aanbevelingen wat betreft dosering op die op het productlabel staan.

Voorbehandeling van de vlek

Behandel de vlek voor met Persil Active Gel Universal of Persil Active Gel Color, wrijf het zachtjes in en laat het een tijdje intrekken. Was de hoed vervolgens volgens de aanwijzingen op het label.

Het wassen van de hoed

Voor het verwijderen van gele vlekken uit de hoed, moet hij zo warm mogelijk worden gewassen, zoals aangegeven op het label. Sommige hoeden zullen met de hand moeten worden gewassen. Vul in dat geval een emmer of de gootsteen met lauwwarm water en doe de hoed in het water. Beweeg hem zachtjes door het water en wrijf voorzichtig met uw vingers om de zweetvlek te verwijderen.

Laat de hoed aan de lucht drogen

Afhankelijk van de kleur moet de hoed misschien eerst drogen voor kan worden beoordeeld of de vlek is verdwenen. Laat hoeden altijd aan de lucht drogen; dat helpt om de vorm te behouden.

Controleer of de vlekken verdwenen zijn

Herhaal de stappen zo nodig tot de zweetvlekken verdwenen zijn.

Zweetvlekken verwijderen van hoeden: Verschillende materialen en onderdelen van hoeden

Hoeden van bepaalde materialen, zoals twill, katoen, jersey, acryl en polyester zijn bestand tegen een wasdroger of een vaatwasser. Ze kunnen echter hun vorm verliezen zonder de hulp van een cap washer die de hoed in vorm houdt. Andere materialen, zoals linnen, vilt, wol en suède kunnen hun vorm verliezen, gaan pluizen of zelfs kapot gaan als ze met de machine worden gewassen. Bij deze hoeden is het zaak om de vlek zelf te behandelen of met de hand de zweetvlekken eruit te wassen.

Hoeden bestaan ook uit verschillende onderdelen die gevoeliger kunnen zijn dan het basismateriaal. Een baseballpet kan bijvoorbeeld een stevige drukknoop en een metalen clip hebben die best tegen de wasmachine of vaatwasser kunnen. Maar hij kan ook kwetsbare borduursels hebben die kunnen gaan rafelen als ze vaak worden gewassen om zweetvlekken te verwijderen. In dat geval is het verstandig om de vlek met de hand te behandelen of de pet met de hand te wassen.

Andere soorten hoeden kunnen andere onderdelen hebben die niet tegen de machinewas kunnen. De ronding en de rand van een klassieke hoed kunnen bijvoorbeeld stijfsel bevatten ter behoud van de vorm. Als de hoed in de machine wordt gewassen om gele zweetvlekken te verwijderen, zou hij zijn vorm kunnen verliezen.

Als u niet precies weet hoe u zweetvlekken kunt verwijderen uit een hoed neem dan het zekere voor het onzekere en doe de hoed niet in de wasmachine. Behandel de vlek voor en was vervolgens met de hand.

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

 • FAQ

  FAQ

 • Wastips

  Wastips

 • FAQ

  FAQ

 • Wastips

  Wastips

Meer producten

 • Persil Power Megaperls®

  Persil Megaperls Universal

 • Persil Gel Universal

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Megaperls®

  Persil Color Megaperls®

 • Persil Power Megaperls®

  Persil Megaperls Universal

 • Persil Gel Universal

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Megaperls®

  Persil Color Megaperls®

Nieuwste artikelen

 • Hoe kunnen sapvlekken worden verwijderd

  Hoe kunnen sapvlekken worden verwijderd

 • Hoe verwijder je inkt- en penvlekken

  Hoe verwijder je inkt- en penvlekken

 • Hoe kunnen kurkumavlekken worden verwijderd

  Hoe kunnen kurkumavlekken worden verwijderd

 • Hoe kunnen sapvlekken worden verwijderd

  Hoe kunnen sapvlekken worden verwijderd

 • Hoe verwijder je inkt- en penvlekken

  Hoe verwijder je inkt- en penvlekken

 • Hoe kunnen kurkumavlekken worden verwijderd

  Hoe kunnen kurkumavlekken worden verwijderd