Skip to Content

Hoe verwijder je vet- en olievlekken

Vet en olie laten donkere vlekken achter op kleding, die vaak moeilijk te verwijderen zijn. Je kleren redden van permanente beschadiging doe je door het juiste Persil wasmiddel te kiezen om vet- en olievlekken snel en effectief te behandelen.

no information

Verwijdering van vet- en olievlekken : Stap voor stap

 1. Kies het juiste wasmiddel
 2. Behandel de vlek voor
 3. Was onmiddellijk
 4. Kijk of de vlek weg is, herhaal indien nodig de behandeling
 

Kiezen van je Wasmiddel

Kies een wasmiddel op basis van het materiaal waar je mee werkt en de kleur. Bij het verwijderen van hardnekkige vlekken is het aan te raden een wasmiddel te gebruiken die geschikt is voor het verwijderen van vlekken, zoals Persil. Persil kan voor bijna elke stof gebruikt worden. Fleuril werkt het beste bij kwetsbare textielsoorten zoals elastaan of viscose. Voor speciale stoffen zoals wol en zijde gebruik een wasmiddel die hiervoor geschikt is. Zorg er altijd voor dat je de wasinstructies van het materiaal kent en deze instructies zorgvuldig opvolgt.

De vlek voorbehandelen

Voordat je de vlek voorbehandelt, haal je zoveel mogelijk vet en olie van de kleding. Door met een schone, witte handdoek te deppen verwijder je vet zonder het verder in de stof in te wrijven. Behandel de vlek voor met Persil gel. Breng het direct op de vlek aan, wrijf het voorzichtig in en laat het 5 minuten intrekken. Dit is natuurlijk ook mogelijk met een wasmiddel geschikt voor kwetsbare of fijne stoffen. Als alternatief kun je afwasmiddel gebruiken. Afwasmiddel werkt goed tegen het verwijderen van vet- en olievlekken. Wrijf afwasmiddel op de vlek en laat dit inwerken.

Let op: Controleer bij gekleurde stoffen altijd eerst op een onopvallende plek de kleurechtheid.

Wassen en spoelen

Het is belangrijk om de kleding onmiddellijk te wassen. Hierdoor kunt u vetvlekken gemakkelijker verwijderen. Kies de dosering voor 'sterk vervuild wasgoed' conform de aanwijzingen op de verpakkingen. Kies de volgens het waslabel hoogst mogelijke wastemperatuur.

Controleren van de vet- of olievlek

Als de vet- of olievlek nog zichtbaar is, droog de kleding dan niet. Dit kan de vlek vastzetten en het nog moeilijker maken om het te verwijderen. Herhaal in plaats daarvan het proces van voorbehandeling en was nogmaals.
Bij hardnekkige vlekken kun je het kledingstuk een uur of langer laten weken in een sopje met het door jou gekozen wasmiddel, en dan de stof opnieuw wassen. Als alternatief kun je ook een vlekverwijderaar gebruiken zoals, K2r vlekverwijderaar spray.

Vet- en olievlekken nog niet weg na wassen en drogen?

Een vetvlek pas gezien toen het uit de droger kwam?
Hoewel een opgedroogde vetvlek zeker moeilijker te verwijderen is, is het niet onmogelijk. Om ervan af te komen schenk je een klein beetje vet op dezelfde plek om de vlek te laten opleven. Daarna behandel je de vlek voor met de door jou gekozen vlekverwijderaar, was je het kledingstuk en controleer je of de vlek eruit is. Als het nodig is herhalen om vetvlekken uit kleding te krijgen na het drogen.

Een hardnekkige vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi powered by Persil. Dobbi haalt je kleding gratis en op afspraak op, reinigt je kleding en brengt het weer schoon terug. Je kleding altijd perfect schoon en binnen 48 uur retour! Meer info: dobbi.com

 • FAQ

  FAQ

 • Wastips

  Wastips

 • FAQ

  FAQ

 • Wastips

  Wastips

Meer producten

 • Persil Power Megaperls®

  Persil Megaperls Universal

 • Persil Gel Universal

  Persil Deep Clean Gel Universal

 • Persil Color Megaperls®

  Persil Color Megaperls®

 • Persil Power Megaperls®

  Persil Megaperls Universal

 • Persil Gel Universal

  Persil Deep Clean Gel Universal

 • Persil Color Megaperls®

  Persil Color Megaperls®

Nieuwste artikelen

 • Verf- en kleurstofvlekken verwijderen

  Verf- en kleurstofvlekken verwijderen

 • Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

  Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

 • Verf- en kleurstofvlekken verwijderen

  Verf- en kleurstofvlekken verwijderen

 • Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

  Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken