Skip to Content

Hoe verwijder je zweet en vlekken onder de oksel?

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met zweet vlekken in onze kleding. Deze vlekken zijn frustrerend en gênant, maar ze hoeven niet je favoriete kleding te verpesten. Er zijn stappen die kan nemen om zweetvlekken en vlekken onder de oksel te verwijderen om de levensduur van je gardarobe te verlengen.

Hoe verwijder je zweet en vlekken onder de oksel?

Types zweetvlekken

Het eerste wat je moet doen is bepalen met wat voor type zweetvlek je te doen heb. Zweet is het meest gebruikelijk in de oksel of onder de arm. De vlekken onder de oksel kunnen simpelweg door zweet komen maar ook door aluminum in je deoderant die reageerd op je zweet.

Verwijder zweet vlekken: Stap bij Stap

Zweet vlekken verwijderen is simpel met de juiste producten en stappen:

 1. Kies het Persil wasmiddel en de Sil voorbehandeling die werkt met de kledings kleur en textiel type.
 2. Voorbehandel het gebied met K2R vlekverwijderingsspray.
 3. Was je kleding op de hoogste tempratuur mogelijk voor je kledingstuk. Sommige types kleding, zoals hoeden, moeten gewassen worden in koud water. Kijk op het waslabel.
 4. Kijk of de vlek verwijderd is.
 5. Herhaal stap 2 tot 4 totdat de vlek verwijderd is.

Kies je wasmiddel en vlekverwijderaar

Of je nou zweet vlekken wilt verwijderen van je lakens, shirt of zelfs jassen, je moet eerst het juiste Persil wasmiddel en de juiste k2r vlekverwijderaar vinden. Kijk eerst naar het waslabel en controleer of het kledingstuk wasbaar is. Zo ja, overweeg Persil Universal Megaperls of Persil Active Gel Universal om gele vlekken van witte kleding te verwijderen en Persil Color Megaperls of Persil Active Gel Color voor gekleurde kleding. Gebruik voor beide de instructies op het product voor ‘zwaar vervuilde’ kleding.

Voorbehandeling

Als de vlek diep doorgedrongen lijkt gebruik de k2r vlekverwijdering spray.

Voor je de de vlekverwijderaar aanbrengt op zweetvlek, bekijk altijd de werking op kleur door eerst een beetje te gebruiken op een onopvallende plek. Als de kleur goed blijft, breng de vlekverwijderaar aan op de vlek volgens de instructies op het label.

Wassen en spoelen

Je hoeft de vlekverwijderaar niet uit te spoelen voor het wassen. Was je kleding op de hoogst mogelijke temperatuur aangegeven op het waslabel. Was het kledingstuk zo snel mogelijk, aangezien nieuwe vlekken er makkelijker uit zijn te krijgen als oude vlekken.

Controleer de vlek

Als de vlek niet volledig weg is, herhaal de voorwas en was stappen. Controleer de vlek na het wassen. Je kan ook je kleding laten inweken in een oplossing van Persil Active Gel Universal of Persil Active Gel Color en het daarna opnieuw wassen. Laat het kledingstuk weken.

Verwijder zweet en oksel vlekken van speciale was soorten en stoffen

Het is belangrijk om het type was en stof in overweging te nemen wanneer je zweet vlekken verwijderd. Ze zullen niet allemaal dezelfde stappen nodig hebben. Stevigere stoffen, zoals katoen, linnen en polyester kunnen hevige rotaties van de wasmachine makkelijk aan. Meer fijne stoffen zoals wol, zijde en leer kunnen handwas of vlek behandeling vereisen.

Controleer het waslabel van de was voor het voorbehandelen en wassen. Je katoenen lakens kunnen in de wasmachine gedaan worden. Je suede handschoenen moeten misschien met de hand gewassen worden. Overweeg elk deel van je kleding apart. Als je je afvraagt hoe je zweet vlekken uit je hoeden of petten krijgt denk dan goed na of de kap, bovenkant of een ander deel van gevoelige stoffen die kunnen krimpen ontrafelen of uit elkaar kunnen vallen in de wasmachine.

Huis gemaakte vlek verwijdering voor zweet vlekken

Huis gemaakte vlek verwijderaars en natuurlijke vlek verwijderaars klinken vaak als een goede optie om lichte vlekken of vlekken op gevoelige stoffen te verwijderen. Dit is meestal echter een grote gok. Sommige, zoals citroensap en waterstof peroxide kunnen je kleding laten verkleuren. Zout en gemalen paracetamol kunnen werken maar het duurt uren tot het werkt zodat je uren moet wachten en tijd uit je dag moet nemen om je was op het juiste moment in de wasmachine kan gooien.

Azijn wordt vaak gebruikt om vlekken te verwijderen en ook als natuurlijke wasverzachter. Het werkt goed maar veel mensen hebben gemerkt dat zijn lage zuur gehalte stukjes weg eet uit de rubberen en plastic onderdelen van je was machine zodat het afbrokkelt over verloop van tijd.

Persil en K2r, anderzijds, zijn veilig te gebruiken zowel voor je kleding als je wasmachine. Zijn vlekverwijderende kracht werkt snel en verwijderd meestal de vlek na de eerste voorwas en was.

Klaar met gênante gele vlekken? Verwijder ze met de juiste vlekverwijderaar en wasmiddel. Zweetvlekken verwijderen eenvoudig gemaakt! Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

 • FAQ

  FAQ

 • Wastips

  Wastips

 • FAQ

  FAQ

 • Wastips

  Wastips

Meer producten

 • Persil Power Megaperls®

  Persil Megaperls Universal

 • Persil Gel Universal

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Megaperls®

  Persil Color Megaperls®

 • Persil Power Megaperls®

  Persil Megaperls Universal

 • Persil Gel Universal

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Megaperls®

  Persil Color Megaperls®

Nieuwste artikelen

 • Verf- en kleurstofvlekken verwijderen

  Verf- en kleurstofvlekken verwijderen

 • Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

  Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

 • Verf- en kleurstofvlekken verwijderen

  Verf- en kleurstofvlekken verwijderen

 • Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

  Hoe verwijder je zweetvlekken uit shirts

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken