Strijkijzervlekken verwijderen: stap voor stap

  1. Kies een Persil wasmiddel en vlekverwijderaar
  2. Begin direct met het voorbehandelen van de brand- of roestplekken met het Persil wasmiddel
  3. Verwijder de rode roestvlekken met een schone witte doek
  4. Was en spoel
  5. Controleer of de vlek weg is

 

Een wasmiddel en vlekverwijderaar kiezen

U heeft een vlekverwijderaar nodig die krachtig genoeg is om roest- en brandvlekken te verwijderen. Gebruik bij gekleurde kleding Persil Active Gel Color. Gebruik bij witte kleding Persil Active Gel Universal. Gebruik bij fijne stoffen Fleuril voor het verwijderen van strijkijzervlekken en voor de handwas.

 

De vlek voorbehandelen

Breng direct als u de brand- of roestplek opmerkt Persil wasmiddel aan op de vlek. Wrijf als de schroeiplek niet heel erg is het wasmiddel op de plek en veeg het vervolgens weg. In sommige gevallen zal de vlek nu volledig verdwenen zijn. Om hardnekkige schroeiplekken van het strijkijzer te verwijderen, moet de hele vlek worden geweekt in Persil wasmiddel.

 

Wassen en spoelen

Was op de voor deze stof maximale temperatuur en met de wasmiddeldosering voor ‚ernstig vervuild‘ wasgoed. Deze informatie staat op het waslabel van het kledingstuk.

 

Controleer de vlek na het wassen

Herhaal deze stappen als de vlek nog steeds niet weg is nadat u hem heeft voorbehandeld en gewassen. Voor hardnekkige vlekken kunnen deze stappen meerdere keren moeten worden herhaald.

 

Strijkijzervlekken verwijderen uit speciale soorten wasgoed en textiel

De hierboven beschreven stappen helpen ook om brandplekken of roestvlekken te verwijderen uit uw katoenen lakens of polyester overhemd. Strijkijzervlekken in fijne stoffen, zoals zijde en wol, moeten worden behandeld met speciaal wasmiddel. Controleer het waslabel van de kleding als u niet zeker weet of de kleding met de hand moet worden gewassen.

 

Speciale wasmiddelen voor strijkijzervlekken

Vermijd natuurlijke oplossingen en huismiddeltjes bij het verwijderen van brandplekken en roestvlekken van strijkijzers. Hoewel ze in sommige gevallen kunnen helpen, doen ze over het algemeen meer kwaad dan goed. Citroensap, waterstofperoxide en bleekmiddel kunnen bijvoorbeeld de kleur van uw kleding blijvend veranderen.

 

Soorten strijkijzervlekken en speciale omstandigheden

Het zou fijn zijn als alle strijkijzervlekken verwijderd zouden kunnen worden, maar helaas is dat niet het geval. Als uw stof zo ernstig is verschroeid dat de vezels zijn beschadigd of als er glimmende plekken in zitten, kan er hoogstwaarschijnlijk niets meer aan gedaan worden.

 

Ijzervlekken verwijderen van witte kleding

Bij het verwijderen van strijkijzervlekken uit witte kleding is het gebruik van het juiste wasmiddel van doorslaggevend belang. Gebruik bij gekleurde kleding Persil Active Gel Color. Gebruik bij witte kleding Persil Active Gel Universal. Gebruik bij fijne stoffen Fleuril.

 

Gefrustreerd door brandplekken of roestvlekken van het strijken? Verwijder ze snel met Persil wasmiddel.

 

Een vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi Power by Persil. Plaats je order op dobbi.nl!

Druk op Play om naar het artikel te luisteren

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.