Skip to Content

Gevoelige huid

Heb jij of een van je dierbaren te kampen met een gevoelige huid? Dan is ons hypoallergene wasmiddel de juiste keuze voor je wasgoed!

surfactants

Heb jij of een van je dierbaren te kampen met een gevoelige huid? Dan is ons hypoallergene wasmiddel de juiste keuze voor je wasgoed! 

Persil Sensitive gel is door ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation) gecertificeerd als hypoallergeen wasmiddel. Met betrekking tot het gebruik van het conserveringsmiddel methylisothiazolinon geeft het ECARF-zegel aan dat hiervan slechts een zeer geringe dosis is gebruikt die onder de drempelwaarde voor ongewenste reacties blijft. Daarnaast is in tests van ECARF aangetoond dat het conserveringsmiddel volledig wordt uitgespoeld als de was in de machine wordt gewassen. De test werd uitgevoerd met een normale waslading voor de trommel en gebruik van de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel. 

  

Meer informatie is hier te vinden

Waarop is speciaal gelet bij wasmiddelen voor een gevoelige huid?

Bij een wasmiddel voor de gevoelige huid is speciale aandacht besteed aan de mate waarin het middel reacties oproept bij de huid. Persil Sensitive is goedgekeurd als huidvriendelijk en hypoallergeen product en door ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation) getest en bevestigt.

Persil Sensitive gel bevat speciaal ontwikkelde geurstoffen die ook bij huidallergieën goed worden verdragen en zijn vrij van kleurstoffen.

Is een stralend witte was ook haalbaar met wasmiddelen uit de Sensitive-productlijn?

Zelfs wasmiddelen voor een gevoelige huid, zoals Persil Sensitive gel, voldoen aan de hoge reinigingsnormen van Persil en helpen bij het bereiken een stralend wit wasresultaat.

Mogen mensen met een allergie alleen een wasmiddel zonder geurstoffen gebruiken?

Dat hoeft niet. Conserveringsmiddelen spelen bij de meest voorkomende huidirritaties geen rol, maar zijn juist belangrijke ingrediënten die bescherming bieden tegen bacteriën, gisten en schimmels. 

Terwijl vaste wasmiddelen, zoals Persil Megaperls, door hun chemische samenstelling geen conserveringsmiddelen nodig hebben, is de toevoeging van een conserveringsmiddel bij vloeibare wasmiddelen wellicht wel noodzakelijk om de productstabiliteit te waarborgen. Om die reden maken conserveringsmiddelen deel uit van de ingrediënten van Persil Sensitive Gel en dienen ze ter bescherming van het product en uiteindelijk ook van de consument tegen de vermenigvuldiging van micro-organismen zoals bacteriën, gisten en schimmels.

Moeten mensen met een allergie minder wasmiddel gebruiken dan is aangegeven op de verpakking?

Nee. Persil Sensitive moet altijd worden gedoseerd in overeenstemming met de waterhardheid en de mate van vervuiling van het wasgoed, conform de aanwijzingen op de verpakking. 

Vind het product dat helemaal past bij jouw behoeften

  • Gevoelige huid

    Gevoelige huid

    Mensen met een gevoelige huid moeten speciale aandacht besteden aan de was, vooral voor kleding die direct in aanraking komt met de huid. Persil heeft hiervoor speciale producten ontwikkeld waarmee een perfect schoon resultaat behaald wordt, ook voor mensen met een gevoelige huid.

  • Hygiënisch schone was

    Hygiënisch schoon

    Een schone was draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor jou en je gezin. Dankzij onze Deep Clean Plus Technology staan Persil producten garant voor de hygiënisch schone waar je naar op zoek bent.