Skip to Content

Hygiënisch schone was

Hygiënisch is meer dan alleen stralend schoon: iets goeds doen voor je gezin begint bij goede hygiëne. Vertrouw op de Deep Clean Technology van Persil voor een hygiënisch schone was.

surfactants

Onze belofte aan jou

Het is belangrijk voor het welzijn van je gezin en je dierbaren dat je wasgoed hygiënisch schoon blijft. Dankzij de Deep Clean Technology staan Persil producten garant voor een vlekkeloos resultaat en de hygiënisch schone was die je mag verwachten.


surfactants

Als extra hygiëne nodig is

Wassen op hogere temperaturen

Hygiëne wordt nog belangrijker wanneer mensen met griep in de buurt zijn, of wanneer je ouderen moet beschermen. In dat geval is het raadzaam om kleding altijd te wassen op minimaal 60 °C. Raadpleeg voor elke wasbeurt de instructies op het waslabel in het kledingstuk. Sommige kledingstukken van katoen of andere niet-kwetsbare materialen, bijvoorbeeld beddengoed of handdoeken, kunnen zelfs op 90 °C worden gewassen zonder dat de vezels hierdoor beschadigd worden. Andere materialen hebben echter doorgaans wat meer zorg nodig.

Neem het materiaal waarvan je kleding is gemaakt in aanmerking en sorteer het op kleur met extra zorg, vooral als je op een hogere temperatuur wilt wassen. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je wasgoed intensief wordt gereinigd, maar ook goed wordt verzorgd.

Kiezen voor poeder

Voor het beste hygiënische resultaat kun je het best kiezen voor een poederwasmiddel met bleekmiddelen zoals Persil Universal Megaperls. Kijk wel goed naar de samenstelling van je wasgoed, want een wasmiddel met bleekmiddel is niet geschikt voor gekleurde en donkere materialen.

Kiezen voor een langer wasprogramma

Alle goede dingen kosten tijd: als er in je huishouden iemand ziek is geweest, kun je beter voor een langer wasprogramma kiezen waarbij je wasgoed verschillende keren wordt gespoeld en gecentrifugeerd, om er zeker van te zijn dat eventuele ziektekiemen grondig worden verwijderd uit je wasgoed. Probeer het wasgoed na het wassen altijd meteen op te hangen, om te voorkomen dat in de trommel van de machine de groei van nieuwe ziektekiemen wordt bevorderd door het natte wasgoed.

Als het weer het toestaat, laat het wasgoed dan bij voorkeur buiten drogen in plaats van in de droger. De zon is namelijk een krachtig en zuiver ontsmettingsmiddel.

Hygiëne in tijden van het coronavirus 

Let op: geen van onze huidige producten werkt tegen het coronavirus. Het specifieke coronavirus dat nu actief is (SARSCoV-2) is nog niet beschikbaar voor commerciële tests. We raden je dan ook aan om thuis aanvullende hygiënemaatregelen te treffen en zo bij te dragen aan een gezond leefmilieu.

Vind het product dat helemaal past bij jouw behoeften

  • Gevoelige huid

    Gevoelige huid

    Mensen met een gevoelige huid moeten speciale aandacht besteden aan de was, vooral voor kleding die direct in aanraking komt met de huid. Persil heeft hiervoor speciale producten ontwikkeld waarmee een perfect schoon resultaat behaald wordt, ook voor mensen met een gevoelige huid.

  • Hygiënisch schone was

    Hygiënisch schoon

    Een schone was draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor jou en je gezin. Dankzij onze Deep Clean Plus Technology staan Persil producten garant voor de hygiënisch schone waar je naar op zoek bent.