Skip to Content

Juist doseren

De waterhardheid, de wasmiddeldosering en de wasmachine - wat is belangrijk? Om het wasmiddel juist te doseren, moet je op een aantal aspecten letten: de hardheid van het water waarmee wordt gewassen, de hoeveelheid wasgoed en de mate van vervuiling.


De volgende tips helpen je het wasmiddel juist te doseren om het milieu te sparen.

Onze aanbevelingen

Op elk Persil product vind je een doseringsaanbeveling, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen lichte, matige en sterke vervuiling. Het sorteren van wasgoed op basis van de mate van vervuiling is dan ook een belangrijke stap als je je wasmiddel juist wilt doseren.

Hoe vuiler het wasgoed is, hoe meer wasmiddel je moet gebruiken. Houd er rekening mee dat de hoeveelheid product noodzakelijkerwijs wordt bepaald door de vraag of je Gel, Discs of Megaperls gebruikt, dus kijk altijd even op de verpakking voor de juiste dosis.

Rekening houden met de lokale waterhardheid

De hardheid van water verschilt van regio tot regio. Informeer bij je lokale watermaatschappij naar de hardheid van het water, zodat je je wasmiddeldosering daarop kunt afstemmen. Door je te houden aan de tabel op het etiket van elk Persil product kun je de dosering heel gemakkelijk aanpassen aan de respectievelijke waterhardheid.

Kijken naar de grootte van je wasmachine

De doseringsaanbevelingen op onze verpakkingen zijn gebaseerd op een typische lading van 4,5 tot 5 kg wasgoed. Als je een machine hebt met een grotere trommel, volg je de specifieke doseringsaanbevelingen voor grote machines, die je eveneens op de verpakking van Persil producten vindt.

Grotere machines kunnen tot wel 9 kg wasgoed wassen, maar ook als je slechts een halve lading wast, vind je een passende doseringsaanbeveling op onze verpakkingen.

Voor een schonere wereld

 • Onze certificaten

  Onze certificaten

  Henkel draagt bij aan duurzaamheid door actief deel te nemen aan de A.I.S.E.-discussie, gericht op continue vooruitgang binnen de sector, samen met andere deelnemende zeep- en wasmiddelfabrikanten.

 • Microplastic

  Microplastic

  Persil werkt aan oplossingen om te voorkomen dat er microplastic in het milieu terechtkomt door Persil-producten. Ontdek wat we al hebben bereikt en welke verplichtingen we aangaan voor de toekomst.

 • De verantwoordelijkheid van Henkel

  De verantwoordelijkheid van Henkel

  Als toonaangevend duurzaam bedrijf verkennen we graag nieuwe oplossingen voor duurzame ontwikkeling, zonder daarbij onze bedrijfsverantwoordelijkheid uit het oog te verliezen. Deze ambitie omvat alle activiteiten van onze ondernemingen, over de hele waardeketen.