Skip to Content

Verwijderen van rode wijnvlekken: Stap voor stap

  1. Kies het juiste wasmiddel
  2. Behandel de vlek voor
  3. Was onmiddellijk
  4. Kijk of de vlek weg is, herhaal indien nodig de behandeling

Kies het juiste wasmiddel

Kies een wasmiddel dat goed werkt om de rode wijn te verwijderen, bijvoorbeeld Persil. Maar controleer eerst het waslabel om te zien om wat voor stof het gaat. Persil kan voor bijna elke stof gebruikt worden. Voor speciale stoffen zoals wol en zijde gebruik een wasmiddel die hiervoor geschikt is. Wol en zijde moeten ook vaak met de hand gewassen worden, of in de machine op het handwasprogramma.  

Zorg er altijd voor dat je de wasinstructies van het materiaal kent en deze instructies zorgvuldig opvolgt.

 

De vlek snel voorbehandelen

Rode wijn zet zich snel vast, dus zorg ervoor dat, wanneer je wijn morst, je het zo snel mogelijk voorbehandelt. Hiervoor pak je keukenpapier en ‘dep' je zo veel mogelijk van de wijn van de stof af. Wrijf er nooit over; dit zal de vlek alleen maar erger maken. Wanneer de vlek nog nat is, bedek je de vlek met zout. Het zout absorbeert de wijn en laat zo het grootste gedeelte van de vlek al verwijnen. Schraap voorzichtig het zout van de vlek. Is de vlek nog niet helemaal verdwenen? Of was de vlek al opgedroogd? Giet dan een kleine hoeveelheid Persil Power Gel of Persil Color op de vlek en wrijf het er voorzichtig in en laat het 5 tot 10 minuten intrekken. Dit is natuurlijk ook mogelijk met een wasmiddel geschikt voor kwetsbare of fijne stoffen. Als alternatief kun je de vlek een nacht in volle melk weken. Houd er rekening mee dat natuurlijke vlekkenverwijderaars, of zelfgemaakte vlekkenverwijderaars goede oplossingen zijn voor het verwijderen van vlekken. Maar niet altijd de beste oplossingen; ze hebben vaak extra tijd en moeite nodig en ze werken ook niet altijd. Ons advies: houd het bij Persil wasmiddel; het is hiervoor gemaakt.

Let op: Controleer bij gekleurde stoffen altijd eerst op een onopvallende plek de kleurechtheid.

De stof wassen

Na het voorbehandelen van de vlek, was je de stof op de hoogst mogelijke temperatuur met het door jou gekozen wasmiddel. Kies de dosering voor 'sterk vervuild wasgoed' conform de aanwijzingen op de verpakkingen. Kijk op het waslabel van de stof om te zien welke temperatuur het beste is.

De vlek controleren

Deze verwijderingsmethodes werken misschien de eerste keer niet volledig, dus zorg ervoor dat je de kleding controleert na het wassen. Doe de stof niet in de droger voordat de vlek volledig verwijderd is, omdat dit de vlek zal laten vastzetten. Als de vlek niet weg is, week dan het kledingstuk 1 tot 2 uur in water met Persil gel.

Een hardnekkige vlek in een kledingstuk die je zelf liever niet wast? Gebruik de stomerij service Dobbi powered by Persil. Dobbi haalt je kleding gratis en op afspraak op, reinigt je kleding en brengt het weer schoon terug. Je kleding altijd perfect schoon en binnen 48 uur retour! Meer info: dobbi.com

Meer producten

Nieuwste artikelen