Skip to Content

Enzymen

enzymes

Wat zijn dit voor stoffen? 

Enzymen zijn reinigingsmiddelen van biologische oorsprong die specifiek inwerken op bepaalde soorten vlekken. Er zijn verschillende soorten enzymen en elke soort is weer geschikt voor het verwijderen van een bepaald type vlek en vuil (vet, zetmeel, eiwit...) De enzymen in Persil producten werken meerdere malen per wascyclus om alle vuildeeltjes volledig te verwijderen.


Meer over de enzymen in Persil

De enzymen die in Persil-producten worden gebruikt zijn voornamelijk proteasen, amylasen en cellulasen:

Proteasen

Verwijderen vlekken op basis van eiwitten, bijvoorbeeld ei, bloed en melk

Amylasen

Verwijderen vlekken op basis van suiker en zetmeel, bijvoorbeeld door pasta, aardappels, rijst en ontbijtgranen

Cellulasen

Maken het textiel glad, onderhouden de kleuren, houden witte was wit en voorkomen pil vorming

Waarom en hoe gebruiken we ze?

Persil ontwikkelt continu geavanceerde enzymen die tegemoet komen aan de veranderlijke gewoonten binnen de maatschappij en zelfs de nieuwste soorten vlekken effectief verwijderen. Daarnaast helpen enzymen die bij lage temperatuur actief zijn vlekken al bij wastemperaturen van 20 of 30 °C te verwijderen.


Waar komen ze vandaan?

Enzymen hebben een natuurlijke oorsprong, zo komen ze bijvoorbeeld uit de bodem. Zo draagt het gebruik van enzymen dus bij aan een schonere was en een schonere wereld. Om in Persil producten hun volledige werking te kunnen ontplooien, worden ze geïsoleerd en gefermenteerd.

Vind het product dat helemaal past bij jouw behoeften

  • Gevoelige huid

    Gevoelige huid

    Mensen met een gevoelige huid moeten speciale aandacht besteden aan de was, vooral voor kleding die direct in aanraking komt met de huid. Persil heeft hiervoor speciale producten ontwikkeld waarmee een perfect schoon resultaat behaald wordt, ook voor mensen met een gevoelige huid.

  • Hygiënisch schone was

    Hygiënisch schoon

    Een schone was draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor jou en je gezin. Dankzij onze Deep Clean Plus Technology staan Persil producten garant voor de hygiënisch schone waar je naar op zoek bent.