Skip to Content

Polymeren

surfactants

Wat zijn dit voor stoffen? 

Polymeren worden om verschillende redenen toegevoegd aan wasmiddelen. Polymeren zijn synthetische organische moleculen die helemaal zijn afgestemd op de taak die ze in een was- of reinigingsmiddel moeten vervullen.


Meer over de polymeren in Persil

De meest gebruikte polymeren in Persil-producten zijn:

Anti-redepositiemiddelen

Helpen het opgeloste vuil in de vloeistof stabiel te houden en voorkomen dat het zich weer vastzet in het textiel. Ook gaan ze vergrauwing tegen.

Anti-schuimmiddelen

Helpen de schuimvorming binnen de perken te houden om overmatige schuimvorming of het lekken van water uit de wasmachine bij een te hoge wasmiddeldosering te voorkomen.

Anti-kleuroverdrachtsmiddelen

Houden uitgeloogde kleurstoffen in de wasoplossing stabiel en voorkomen dat de kleurstoffen zich aan ander textiel hechten of vlekken veroorzaken. Ze vormen een bestanddeel van ieder effectief kleurmiddel.

Opacifeer middelen

Veroorzaken lichtbrekend in vloeibare wasmiddelen en geven de producten het typische witte, crèmekleurige aspect dat wordt geassocieerd met verzorging en zachtheid. Henkel streeft ernaar alle opacifeer middelen op basis van microplastic op korte termijn af te schaffen.

Prestatie polymeren

Naast opervlakteactieve stoffen bevatten sommige Persil-producten polymeren voor bepaalde prestatie doeleinden, bijvoorbeeld grondigere verwijdering van vlekken of meer glans.

Vuil oplossende polymeren

Worden tijdens het wassen door de vezels geabsorbeerd en vormen een beschermend laagje. Bij de volgende verontreiniging met olieachtige substanties zijn de vlekken veel gemakkelijker te verwijderen.

Viscositeitsmiddelen

Houden de viscositeit van Persil Gels in stand.

Waarom en hoe gebruiken we ze?

Persil maakt gebruik van verschillende polymeren voor allerlei doeleinden, bijvoorbeeld het voorkomen dat vuil zich opnieuw aan de vezels hecht, het beperken van kleurenopname en het oplossen van vuil. Veel polymeren zijn goed biologisch afbreekbaar. Bij sommige polymeren verloopt de afbraak echter nog steeds traag. Persil evalueert de gebruikte ingrediënten voortdurend en ziet erop toe dat polymeren worden vervangen door beter afbreekbare polymeren, als deze tenminste vergelijkbare prestaties waarborgen.


Waar komen ze vandaan?

Polymeren zijn synthetische organische moleculen die helemaal zijn afgestemd op de taak die ze in een was- of reinigingsmiddel moeten vervullen.

Vind het product dat helemaal past bij jouw behoeften

  • Gevoelige huid

    Gevoelige huid

    Mensen met een gevoelige huid moeten speciale aandacht besteden aan de was, vooral voor kleding die direct in aanraking komt met de huid. Persil heeft hiervoor speciale producten ontwikkeld waarmee een perfect schoon resultaat behaald wordt, ook voor mensen met een gevoelige huid.

  • Hygiënisch schone was

    Hygiënisch schoon

    Een schone was draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor jou en je gezin. Dankzij onze Deep Clean Plus Technology staan Persil producten garant voor de hygiënisch schone waar je naar op zoek bent.